Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Грінки із домашнім сиром

Складні і до непритомності смачні страви від відомих шеф-кухарів ніколи не замінять простих сніданків, приготовлених нашвидкуруч. Яєчня, омлет та грінки — ранкова класика, з якої завжди приємно розпочати день. І нехай класика не набридає, інколи так і хочеться різноманітності. Для цього і існують грінки із кисломолочним сиром.

Про те, якими бажаними можуть бути щойно засмажені грінки, знає, мабуть, кожен. Хтось не проти приготувати хліб на сковороді, вмочивши його у яйце. Любителі вважають за краще попередньо вимочувати скибочки в молоці. А професіонали готують грінки із сиром.

Складові
Хліб 12 шт., Домашній сир 250 г, Молоко 100 мл, Яйце 2 шт., Сметана 2 ст. л., Часник 2 зуб., Соняшникова олія 2 ст. л., Червоний перець 0,25 ч. л., Сіль за смаком.

Приготування
Сир розімніть виделкою з подрібненим часником і перцем. За бажання додайте щіпку солі і все перемішайте.

У сир додайте сметану (або кілька столових ложок молока, ряжанки або кефіру) і розмішайте. Сир повинен легко намазуватись на хліб, але при цьому не розтікатися. Намажте сирну суміш на 6 скибочок хліба і накрийте їх рештою. Виходять своєрідні сендвічі, які потрібно вмочувати спочатку у молоко, потім у яйце (робіть це максимально акуратно). Не забувайте про боки!

Як тільки вмочите грінки в яйце, викладайте їх на розігріту з маслом сковороду і смажте з обох боків до апетитного рум’янцю.

Сирні грінки так само, як і звичайні, можна робити солодкими або солоними. При цьому солодкі можна присипати цукровою пудрою та прикрасити ягодами чи джемом, і тоді найпростіший сніданок легко перетвориться на страву для ранкових гостей. Ще одна вдала комбінація: сир та зелень. Така начинка без похвали не залишиться! А уявіть, що буде, якщо зробити солодкі грінки з сиром та яблуками? Або із джемом? Збережіть наші ідеї на майбутнє, вони можуть стати в нагоді наступного ранку.

Олена

Recent Posts

Поліція затримала банду, яка переправляла за кордон чоловіків-жителів Дніпропетровщини

Оперативники міграційної поліції Київщини затримали угруповання, до складу якого входили і мешканці Дніпропетровщини, які допомагали…

38 хв. ago

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок розповів мер Андрій Білоусов. "Цієї ночі на території міста…

56 хв. ago

На Дніпропетровщині вилучили з торгівлі підакцизний товар на півмільйона гривень

Поліцейські м. Кривий Ріг вилучили з незаконного обігу підакцизні товари півмільйона гривень. Майже 700 одиниць…

1 годину ago

У Дніпрі зіштовхнулись Peugeot та Chevrolet: відео

У четвер, 16 травня, на Січеславській Набережній зіштовхнулись Chevrolet та Peugeot. В результаті утворився затор.…

2 години ago

У Дніпрі пограбували чоловіка

У Дніпрі патрульні затримали грабіжника. Удень 14 травня в поліцію надійшла інформація про грабіж у…

3 години ago

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

15 години ago