Мешканців Дніпропетровщини запрошують вести військовий онлайн-щоденник

Жителі області можуть робити повідомлення у персональний військовий онлайн-щоденник. Він – на віртуальній платформі “Свідок”.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Після перемоги складніше зібратиме свідчення людей, які пережили війну. Що-небудь забудеться, емоції трохи вщухнуть. Цінно, коли людина від першої особи розповідає про пережите. Для цього ми реалізуємо онлайн-проект військового щоденника», – сказала менеджер з контенту та комунікації Українського представництва фонду АІ for Good Олена Кук.

Щоб завести персональний щоденник на порталі Свідок, потрібно зареєструватися. Далі робити власні повідомлення. Це можуть бути роздуми, спостереження, спогади, розповіді про життя під час вторгнення агресора до України. А ще опис військових злочинів, які чинить ворог. До тексту можна додавати фотографії та відео.

За бажанням автор може дозволити публічний доступ до своїх історій, або зробити їх прихованими. Якщо людина знаходиться на окупованій території, вона може поставити спеціальну позначку. Щоб її повідомлення опублікували загалом, коли їй уже нічого не загрожуватиме.

Розробники стверджують, що портал має багаторівневу систему безпеки. Тож нотатки будуть анонімні та захищені. Зокрема від кібератак. Персональна інформація про користувачів закрита навіть для творців платформи. Історії, викладені у відкритому доступі, можуть використати журналісти, українські та іноземні розслідувачі. А ще представники Міжнародного карного суду як свідчення військових злочинів окупантів. Для зворотного зв’язку з автором потрібно надіслати йому онлайн-запит.

Margaret

Recent Posts

Трагедія під Кам’янським: в голові чоловіка застрягло кермо мотоблока (відео)

28 квітня, о 17:00, металева конструкція мотоблока застрягла в голові чоловіка.  Подія сталася у селі…

16 хв. ago

У Дніпрі горіла квартира: постраждав чоловік

28 квітня, о 10:05,  в дев’ятиповерховому житловому будинку на Бульварі Слави Соборного району Дніпра, виникла…

46 хв. ago

На Херсонщині загинув захисник із Кам’янського

Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "24 жовтня 2023 року в бою поблизу населеного…

20 години ago

У театрі Кам’янського готуються до прем’єри нової лялькової вистави

19 травня на Малій сцені Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки Кам’янського відбулася прем’єра лялькової музичної…

20 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 19.04.2024 по 25.04.2024 було…

20 години ago

Де в Кам’янському у неділю відключать світло

 АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…

21 годину ago