Categories: Це цікаво

Чи корисна домашня консервація і кому її категорично не можна їсти

Ми звикли думати, що все, що приготовано вдома своїми руками є максимально корисним. Зокрема дуже переоцінюємо соління і консервації. Деякі її види не те, що не збагачують організм потрібними мікроелементами, а й можуть нашкодити здоров’ю.

Наскільки корисна домашня консервація і кому вона категорично заборонена, розповідаємо у матеріалі Styler.

Чи корисна консервація

Приготування консервації передбачає термічну обробку овочів та фруктів. Через це багато вітамінів і мікроелементів втрачаються. Проте не всі – магній, калій, кальцій, натрій і марганець залишаються у продуктах навіть після консервації.

Корисність консервації напряму залежить від методу її приготування. При стерилізації, коли продукти нагрівають до температури кипіння, втрачається більше корисних елементів, ніж при пастеризації – доведенні до температури 80 градусів. Віддавайте перевагу другому способу приготування.

Також домашні закрутки часто містять надмірну кількість солі, цукру, оцту та інших консервантів, які можуть негативно вплинути на організм. Тому для приготування консервацій вибирайте рецепти із мінімальним вмістом згаданих речовин.

Кому не можна їсти консервацію і чому

Консервація з оцтом і сіллю може нашкодити людям з хворими нирками, а також тим, хто має проблемами з шлунково-кишковим трактом.

Також її небезпечно їсти гіпертонікам, оскільки збільшення кількості солі у раціоні спричиняє підвищення тиску.

Салати і лечо заборонені людям із панкреатитом і холециститом. Такі консервації містять велику кількість соняшникової олії, саме вона шкодить організму.

Варення за класичним рецептом із великим вмістом цукру шкодить. Особливо його не радять їсти хворим на цукровий діабет і людям із зайвою вагою. Без шкоди для здоров’я можна їсти тільки дві-три ложки в день.

М’ясні і рибні консерви взагалі не рекомендують заготовляти вдома, оскільки є великий ризик не дотриматись технологічного процесу і, як наслідок, у продуктах залишаться хвороботворні бактерії.

Margaret

Recent Posts

Підписано Меморандум про співпрацю між Кам’янською міською радою та компанією «Метінвест» (відео)

Важлива подія для нашого міста — сьогодні підписали Меморандум про співпрацю у сфері соціально-економічного розвитку…

17 хв. ago

З молоддю Кам’янського говорили про особисті кордони

20 травня фахівці відділу підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою…

3 години ago

У Дніпрі зіткнулись BMW та Toyota

У середу, 21 травня, у Дніпрі на перехресті вулиць Братів Горобців та Павла Чубинського сталася…

4 години ago

Кам’янське відзначило День міжнаціональної злагоди і культурного розмаїття

21 травня — День міжнаціональної злагоди і культурного розмаїття — символічне свято, яке підкреслює важливість…

4 години ago

Андрій Данилко чесно зізнався, чому в нього немає дружини та дітей: “Мені не дано”

Український шоумен Андрій Данилко, який виступає в образі Вєрки Сердючки, чесно відповів, чому в нього немає…

5 години ago

На Донеччині загинув захисник із Кам’янського

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "5 травня в бою поблизу населеного пункту Диліївка…

5 години ago