Categories: Це цікаво

Чи корисна домашня консервація і кому її категорично не можна їсти

Ми звикли думати, що все, що приготовано вдома своїми руками є максимально корисним. Зокрема дуже переоцінюємо соління і консервації. Деякі її види не те, що не збагачують організм потрібними мікроелементами, а й можуть нашкодити здоров’ю.

Наскільки корисна домашня консервація і кому вона категорично заборонена, розповідаємо у матеріалі Styler.

Чи корисна консервація

Приготування консервації передбачає термічну обробку овочів та фруктів. Через це багато вітамінів і мікроелементів втрачаються. Проте не всі – магній, калій, кальцій, натрій і марганець залишаються у продуктах навіть після консервації.

Корисність консервації напряму залежить від методу її приготування. При стерилізації, коли продукти нагрівають до температури кипіння, втрачається більше корисних елементів, ніж при пастеризації – доведенні до температури 80 градусів. Віддавайте перевагу другому способу приготування.

Також домашні закрутки часто містять надмірну кількість солі, цукру, оцту та інших консервантів, які можуть негативно вплинути на організм. Тому для приготування консервацій вибирайте рецепти із мінімальним вмістом згаданих речовин.

Кому не можна їсти консервацію і чому

Консервація з оцтом і сіллю може нашкодити людям з хворими нирками, а також тим, хто має проблемами з шлунково-кишковим трактом.

Також її небезпечно їсти гіпертонікам, оскільки збільшення кількості солі у раціоні спричиняє підвищення тиску.

Салати і лечо заборонені людям із панкреатитом і холециститом. Такі консервації містять велику кількість соняшникової олії, саме вона шкодить організму.

Варення за класичним рецептом із великим вмістом цукру шкодить. Особливо його не радять їсти хворим на цукровий діабет і людям із зайвою вагою. Без шкоди для здоров’я можна їсти тільки дві-три ложки в день.

М’ясні і рибні консерви взагалі не рекомендують заготовляти вдома, оскільки є великий ризик не дотриматись технологічного процесу і, як наслідок, у продуктах залишаться хвороботворні бактерії.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському пройшов патріотичний турнір з волейболу (відео)

На змаганнях побував міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському відбувся відкритий міський кубковий спортивно-патріотичний…

7 години ago

«Єднаємо серця заради ЗСУ» – благодійний ярмарок у Ліцеї №5 Кам’янського

Не гірше, ніж Сорочинський! Щиро, барвисто, по-українськи – у Ліцеї №5 відбувся традиційний щорічний благодійний…

7 години ago

Для комфорту і безпеки кам’янчан: запрацювала оновлена трамвайна зупинка (фото)

У серпні в Кам'янському розпочалося облаштування нових трамвайних зупинок на житловому масиві Черемушки. Поступово будуть…

15 години ago

Дніпровський суд Камʼянського виніс вирок чоловіку за розбещення трьох неповнолітніх дітей

У Камʼянському закінчився суд над 44-річним чоловіком, який ґвалтував та розбещував одразу трьох неповнолітніх дітей.…

15 години ago

На Дніпропетровщині припинили діяльність 4 шахрайських кол-центри

Прокурори Криворізької центральної окружної прокуратури у межах кримінального провадження викрили та припинили діяльність 4 шахрайських…

16 години ago

На Дніпропетровщині вандали орудували на кладовищі

За фактом наруги над могилою військовослужбовця поліцейські Дніпра відкрили кримінальне провадження. 9 жовтня до поліції…

16 години ago