Categories: Політика

Політик із Кам’янського про ситуацію в енергетиці України: влада бреше?

Наша  стаття про те, що до енергетик України та влади виникло чимало питань після блекауту, викликала велику цікавість читачів. Такої ж точки зору – багато питань до енергогалузі – дотримується і наш земляк, екс-нардеп із Кам’янського Віталій Купрій.

«Анатолій ЯРОШЕНКО, голова язичницької громади, за фахом енергетик, продовжує серію публікацій що стосуються енергетичної кризи в Україні.
Я не фахівець у цій сфері, але почув від нього що влада і олігархи продовжують продавати електрику за кордон через так звані перетоки. Це підтверджується навіть останнім беркутом у Молдові і Придністров’ї. А продавати за валюту значно вигідніше ніж українським побутовим споживачам.
Що українські теплові електростанції не працюють зараз на всю потужність. До зими з врахуванням загрози ракетних ударів належним чином ніхто не готувався. Вугілля, мазуту, газу недостатньо.
Також експерт логічно запитує, навіщо відключати електрику вночі, коли її споживання зменшується у рази? Чи зазнають відключення великі промислові об’єкти, які, як ми знаємо, належать олігархам, і мають прямі підключення до високовольтних підстанцій? Є й інші питання.
Головним обвинуваченням у бік влади є те, що вона бреше. Що жодного разу фахові енергетики, які займають відповідальні посади у державі, не розкрили всі причини проблем, і не спростували аргументи пана Ярошенка. Все що ми чуємо від чиновників без відповідної технічної освіти – у всьому винна Росія.
Однозначно вона винна. Але не треба ж ухилятися від відповідей на гострі питання. Знову ми бачимо порушення конституційного права людини на інформацію. Невже влада не може знайти спосіб як або довести свою правоту, або визнати помилки і виправити ситуацію?», – пише Купрій у соцмережах.

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

9 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

10 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

11 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

12 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

12 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

13 години ago