Начинка нагадує лимонний курд або ніжну карамель – солодка але не занадто. А ще дуже запашна! У нашому рецепті тісто робиться без дріжджів. Але завдяки кефіру та розпушувачу виходить повітряним. Обов’язково спробуйте цей варіант.
Складові
Пшеничне борошно 500 г, Маргарин 200 г, Кефір 250 мл, Розпушувач 1 дріб., Лимон 2 шт., Цукор 300 г.
Приготування
1. Маргарин наріжте на шматочки (або натріть на тертці). Змішайте з борошном і розминайте руками для отримання дрібної крихти.
2. Додайте розпушувач, кефір та замісіть м’яке тісто. Розділіть його на дві частини та залиште відпочивати під плівкою на 30 хвилин.
3. За цей час приготуйте начинку. Пропустіть лимони через м’ясорубку (або подрібніть у блендері). Змішайте з цукром для отримання густої солодкої маси.
4. Тісто розкатайте у два пласти. Покладіть перший у змащену форму, викладіть лимонну начинку і накрийте другим. Защіпніть краї. Випікайте пиріг 40 хвилин при 200 градусах.
Цей пиріг готували ще наші бабусі. Ось, наприклад, способи подачі зі старої радянської кулінарної книги: зі сметаною, ванільним пломбіром чи просто із цукровою пудрою. Також лимонний пиріг буде добрий і зі збитими вершками, і навіть без будь-яких добавок. Ідеальний десерт до чаю!
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Разом з керівником ГО «Патріот-2015» Павлом Некритим побували…
5 травня у Кам'янському районі близько 14 години вантажний потяг в районі станції Воскобійня збив…
Про це повідомляє Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології. У найближчі три години зі збереженням до…
27 квітня у Кам'янському зникла 87-річна Єлизавета Галузінська. Жінка пішла з дому у напрямку лісу…
5 травня у Кривому Розі, на турбазі у Центрально-Міському районі, сталася стрілянина. Причиною став конфлікт…
На Дніпропетровщині завдяки роботі групи «Прозорість та підзвітність» переглянули ще один тендер. Йдеться про поточний…