Уявляєте, з 290 існуючих амінокислот у яловичій печінці міститься цілих 12. Мало який продукт може похвалитися такими показниками. Тут вам і найважливіші вітаміни, і мідь, і залізо, і навіть В12, необхідний для хорошої роботи нервової та імунної систем. Ми рекомендуємо приготувати м’яку печінку в гірчичному соусі вже сьогодні!
Складові
Яловича печінка 700 г, Сметана 8 ст. л., Цибуля 2 шт., Часник 3 зуб., Цукор 1 ч. л., Гірчиця 2 ч. л., Соняшникова олія 6 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.
Приготування
Добре помийте та очистіть печінку від плівок. Наріжте на порційні шматочки.
Подрібніть цибулю та часник. Залийте печінку окропом і залиште на 5–7 хвилин. Таким чином видаляється сирий запах та гіркота.
Посипте цибулю цукром і обсмажте до золотистого кольору.
Приготуйте соус: сметану змішайте з гірчицею і посоліть до смаку.
До смаженої цибулі додайте часник. Перемішайте.
Злийте з миски з печінкою воду. Викладіть печінку на сковорідку із цибулею. Посоліть, поперчіть і, помішуючи, смажте протягом 5 хвилин. Все полийте сметанно-гірчичним соусом. Перемішайте.
Тушкуйте печінку 10-12 хвилин під кришкою. Коли приготується, подавайте із улюбленим гарніром.
Яловича печінка у сметанно-гірчичному соусі відмінно поєднується з овочами, рисом та картопляним пюре. Якщо ви не любите часнику, можна і без нього. А щоб під час тушкування сметана не згорнулася та не розшарувалася, змішайте її з ложкою борошна перед додаванням у сковороду. Сміливо замінюйте сметану вершками будь-якої жирності: на смак це не вплине.
Кінокомпанія Universal Pictures показала новий трейлер науково-фантастичного екшну "Світ Юрського періоду: Відродження" (Jurassic World Rebirth), що…
Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині: рівень ГРВІ знижується, але зростає кількість кишкових інфекцій. Про це повідомив…
Правоохоронці Нікопольщини викрили місцевого мешканця на зберіганні зброї та боєприпасів: фігуранту повідомили про підозру. В ході…
Ввечері, 20 травня, на трасі Дніпро-Павлоград сталася серйозна аварія. Про це передає "Відомо" з посиланням на "Дніпро…
Не всі кулінари наважуються ліпити домашні вареники та біляші. Навіть найкраще тісто на пиріжки потрібно залишати на…
Як правильно переходити дорогу, навіщо носити світловідбивачі елементи та які правила має знати кожен юний…