Categories: Економіка

Каметсталь відновлюється після блекауту

Як відомо, Каметсталь після блекауту 23 листопада не змогла поновити повноцінну роботу.

Наші джерела на підприємстві повідомляють про те, що комбінат фактично зупинено, у ряді цехів спостерігається підтоплення, вода затопила навіть глухий кут трамвайного маршруту № 4.

Навіть у Метінвесті визнали, що комбінат у Кам’янському – єдине підприємство групи, яке не змогло запуститися після блекауту. Проте, як повідомили у прес-центрі Каметсталі, тривають активні відновлювальні роботи.

«У ремонтно-механічному цеху Каметсталь власними силами відновлюють обладнання доменних печей, яке було пошкоджене внаслідок аварійного відключення енергопостачання 23 листопада через російські теракти на інфраструктурних об’єктах України.

Електрогазозварники, слюсарі-ремонтники, слюсарі механозбиральних робіт, інші фахівці РМЦ майже цілодобово працюють на дільниці термообробки і зварювання, виконуючи важливе замовлення доменного цеху. Ремонтники відновлюють фурмені холодильники доменних печей комбінату, які постраждали під час загального відключення електроенергії.

Фурмені холодильники – дуже важливе обладнання для стабільного технологічного процесу, призначене для охолодження фурм гарячого дуття у доменних печах. Внаслідок різкого обмеження енергопостачання були вимушено зупинені насоси, які подають холодну воду через ці холодильники. Надвисока температура і утворена пара призвели до ушкодження зварювальних швів устаткування.

Спеціалісти насамперед визначають ушкоджені місця мідної «сорочки» холодильників, а далі – ремонт. Проточують зварювальний шов на верстаті, вирізають старі частини, проводять необхідну обробку, і найголовніше – напівавтоматичне зварювання для заповнення шва.

«Важливий етап – гідравлічні випробування, або так зване опресування відновлених фурмених холодильників. Його результати підтверджують якість проведеного ремонту, після чого обладнання повертається в цех для встановлення на доменні печі, які необхідно якнайшвидше знову поставити до роботи», – пояснює заступник начальника ремонтно-механічного цеху з ремонтно-експлуатаційного металу Олександр Лончук.

Загалом для відновлення стабільного технологічного процесу необхідно відремонтувати 35 фурмених холодильників. Значну їх частину фахівці РМЦ вже відновили та повернули в доменний цех і продовжують виконувати своє важливе завдання», –  йдеться у повідомленні.

Margaret

Recent Posts

Мер Кам’янського провів засідання з питань будинків, зруйнованих під час ворожого обстрілу

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Провів засідання штабу з питань будинків, зруйнованих та…

11 години ago

У Кам’янському районі викрили незаконну торгівлю рибою та раками

На Дніпропетровщині інспектори рибоохоронного патруля викрили незаконну торгівлю водними біоресурсами під час нерестової заборони Дніпропетровським…

12 години ago

28 млн. грантів на власну справу, заощаджені бюджетні кошти та посівна: про важливе від ДніпроОВА

Попри агресію ворога регіон працює. Аграрії на варті продовольчої безпеки – сіють. Мешканці Дніпропетровщини започатковують власні…

12 години ago

Спортсмен із Дніпра встановив рекорд Гіннеса за кількістю рекордів

27 квітня у Києві відбувся Чемпіонат України зі стронгмену. Під час нього спортсмен із Дніпра…

13 години ago

Яку погоду чекати кам’янчанам на Великдень

Травень в Україні розпочнеться з дуже теплої погоди і без опадів. Вдень повітря прогріється до 25°…

13 години ago

Під Дніпром директорка пошти привласнила гроші односельців

Поліцейські повідомили про підозру керівниці поштового відділення Солонянського району, яка заволоділа грошима односельців. Жінка отримувала…

13 години ago