Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пікантна тушкована картопля з м’ясом

Безперечно, тушковану картоплю час від часу готують усі. Але все ж таки поділимося з вами маленькими кулінарними хитрощами, що роблять її надзвичайно смачною. А вся справа в ароматній томатно-гірчичній підливі.

Так, здавалося б, звичайна картопля, тушкована з м’ясом, перетворюється на вишукану страву, яку можна сміливо подавати на святковий стіл. Виходить дуже ошатно і ситно. А із солоними огірками чи квашеними помідорами так взагалі смакота!

Намагайтеся довести картоплю до максимально м’якого стану. Зазвичай на це йде година-півтора. Гірчицю бажано використовувати у зернах. Якщо такої немає, просто розведіть гостру теплою водою. Замість томатної пасти також зійдуть подрібнені томати зі спеціями. Для більш насиченого аромату за 10 хвилин до закінчення додайте ложку сметани (за бажанням).

складові
Картопля 2 кг, Соняшникова олія 4 ст. л., М’ясо 500 г, Цибуля 3 шт., Морква 2 шт., Лавровий лист 2 шт., Томатна паста 1,5 ст. л., Вода 1 л, Діжонська гірчиця 1 ст. л., Зелена цибуля за смаком, Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
У каструлю з товстим дном (сотейник) влийте олію без запаху. Як тільки вона розігріється, засипайте м’ясо нарізане на середні шматочки. Обсмажте до золотого кольору, а потім додайте нарізану соломкою цибулю. Коли цибуля трохи підрум’яниться, додайте натерту на середній тертці моркву. Все ретельно перемішайте лопаткою.

Смажте до моменту, поки морква не стане м’якою.  Далі додайте лаврові листочки та томатну пасту.

Влийте воду, посоліть до смаку. Наприкінці додайте діжонську гірчицю.

Всипте в м’ясну заготівлю крупно нарізану картоплю.

Перемішайте та накрийте кришкою. Тушкуйте на середньому вогні близько години. Але перевіряйте вилкою, щоб картопля все-таки не була сирою. Потім витягніть близько 10 картопляних шматочків і помніть їх виделкою. Висипте назад у каструлю. Робиться це для того, щоб юшка була густою і шовковистою.

В кінці додайте улюблену зелень за смаком і зніміть страву з вогню.

Важко знайти людину, яка не їла цю страву, але, повірте, ця картопля точно вразить усіх. Ніжний, ароматний, із густою підливою. Загалом приємних експериментів!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському пройшла акція пам’яті жертв голодоморів

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Щороку в четверту суботу листопада Україна та весь цивілізований…

12 години ago

Під Дніпром на пожежі постраждала п’яна компанія

У Марганці сталася пожежа. Там загорілась квартира у багатоквартирному будинку. Внаслідок події постраждали двоє людей,…

12 години ago

Щодо припинення роботи басейнів у Кам’янському

Коментар надав міський голова Андрій Білоусов. "Шановні учні 15 та 44 ліцеїв та їх батьки!…

13 години ago

Які роботи з благоустрою були виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 15.11.2024 по 22.11.2024 було…

13 години ago

У Кам’янському горіла автівка

Ввечері 22 листопада до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Федора…

14 години ago

На Дніпропетровщині чоловік хотів підірвати гранатою власну дружину

Поліція Синельниківщини затримала 35-річного чоловіка, який погрожував дружині вбивством. Конфлікт між подружжям закінчився тим, що…

14 години ago