Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пікантна тушкована картопля з м’ясом

Безперечно, тушковану картоплю час від часу готують усі. Але все ж таки поділимося з вами маленькими кулінарними хитрощами, що роблять її надзвичайно смачною. А вся справа в ароматній томатно-гірчичній підливі.

Так, здавалося б, звичайна картопля, тушкована з м’ясом, перетворюється на вишукану страву, яку можна сміливо подавати на святковий стіл. Виходить дуже ошатно і ситно. А із солоними огірками чи квашеними помідорами так взагалі смакота!

Намагайтеся довести картоплю до максимально м’якого стану. Зазвичай на це йде година-півтора. Гірчицю бажано використовувати у зернах. Якщо такої немає, просто розведіть гостру теплою водою. Замість томатної пасти також зійдуть подрібнені томати зі спеціями. Для більш насиченого аромату за 10 хвилин до закінчення додайте ложку сметани (за бажанням).

складові
Картопля 2 кг, Соняшникова олія 4 ст. л., М’ясо 500 г, Цибуля 3 шт., Морква 2 шт., Лавровий лист 2 шт., Томатна паста 1,5 ст. л., Вода 1 л, Діжонська гірчиця 1 ст. л., Зелена цибуля за смаком, Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
У каструлю з товстим дном (сотейник) влийте олію без запаху. Як тільки вона розігріється, засипайте м’ясо нарізане на середні шматочки. Обсмажте до золотого кольору, а потім додайте нарізану соломкою цибулю. Коли цибуля трохи підрум’яниться, додайте натерту на середній тертці моркву. Все ретельно перемішайте лопаткою.

Смажте до моменту, поки морква не стане м’якою.  Далі додайте лаврові листочки та томатну пасту.

Влийте воду, посоліть до смаку. Наприкінці додайте діжонську гірчицю.

Всипте в м’ясну заготівлю крупно нарізану картоплю.

Перемішайте та накрийте кришкою. Тушкуйте на середньому вогні близько години. Але перевіряйте вилкою, щоб картопля все-таки не була сирою. Потім витягніть близько 10 картопляних шматочків і помніть їх виделкою. Висипте назад у каструлю. Робиться це для того, щоб юшка була густою і шовковистою.

В кінці додайте улюблену зелень за смаком і зніміть страву з вогню.

Важко знайти людину, яка не їла цю страву, але, повірте, ця картопля точно вразить усіх. Ніжний, ароматний, із густою підливою. Загалом приємних експериментів!

Олена

Recent Posts

Ансамбль із Кам’янського отримав Гран-при престижного конкурсу мистецтв

Щиро вітаємо ансамбль духових інструментів “Jump” Кам’янської школи мистецтв №6 (керівник – Роман Кононенко, концертмейстер…

41 хв. ago

У Дніпрі BMW зіткнувся з Dacia, влетів в паркан та кущі

У середу, 20 серпня, у Дніпрі на вулиці Панікахи сталася аварія. В районі пивоварні MOVA дорогу…

2 години ago

Рецепт дня: Торт Пломбір без випічки

Шанувальникам солодкого точно сподобається домашній торт Пломбір без випічки. Вам не потрібно довго робити коржі,…

2 години ago

На Дніпропетровщині зникла 71-річна жінка

Поліція м. Синельникове розшукує 70-річну Любов Писарєву. 15 серпня жінка пішла з місця проживання та…

2 години ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури Кам’янського з 20 серпня по 27 серпня. Музей історії міста…

3 години ago

До 20 тисяч доларів: хто на Дніпропетровщині може отримати грант на відновлення бізнесу

У Дніпропетровській області приймають заявки на грант. Гроші можуть отримати місцеві компанії, які постраждали від…

3 години ago