Categories: Це цікаво

Індійський фильм, знятий у Києві під час війни, номінували на “Оскар” (відео)

21 грудня 2022 року Американська академія кіномистецтва оголосила шортліст стрічок-номінантів на премію «Оскар». Серед них — блокбастер RRR індійського режисера С. С. Раджамулі, що потрапив до категорії Original song.

Улітку 2021-го українська кінокомпанія «435 FILMS» організувала зйомки фільму в Україні. Локальна команда складалася з понад 200 людей, а з Індії прибуло та брало участь у фільмуванні 142 особи, у найбільш масштабні моменти зйомок на майданчику перебували майже 800 людей.

Зйомки відбулися на території кіностудії Victoria Film Studios, у парку Межигір’я під Києвом та біля Маріїнського палацу. Особливої уваги заслуговує танцювальний номер до пісні Naatu naatu, що увійшла у шортліст як номінант у категорії Original song, було знято перед Маріїнським палацом у Києві. З українськими акторами цієї сцени працювали хореографи-постановники Олена Шоптенко та Макс Леонов.

«Пісня Naatu Naatu в RRR показує перемогу добра над злом. Настільки доречно, що це відбувається у резиденції Президента Зеленського», — коментує Натараджан Рамджі, локейшн-гуру, який допомагає індійським кінематографістам знаходити локації по всьому світу, та завдяки якому команда приїхала фільмувати стрічку до України.

Список номінантів на премію «Оскар» буде оголошено 24 січня 2023 року, а 95-та церемонія нагородження відбудеться 12 березня 2023 року.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

10 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

11 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

12 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

13 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

13 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

14 години ago