Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжний салат «Австрійський»

Як можна здогадатися з фото, багатошарові салати відрізняються від інших тим, що інгредієнти не поєднуються, а укладаються шарами. Салат «Австрійський» вдало поєднав у собі яскраві кольори та різні смаки інгредієнтів, тому салат виглядає дуже апетитно та святково. Найкраще страву подавати в невеликій прозорій салатниці.

Незважаючи на те, що така багатошарова закуска готується з доступних продуктів, вона виходить досить ситною і красивою. Тому така страва сміливо підійде як для святкового столу, так і для звичайного обіду. Також вас підкупить простота приготування, адже з таким салатом запросто впорається навіть господиня-початківець.

Не всі мають можливість готувати дорогі салати. Звичайно, в цьому салаті чудово смакуватимуть слабосолоний лосось або сьомга. Однак ми пропонуємо приготувати страву із звичайними рибними консервами. Не поступляться смаком і відмінно підійдуть сардина, сайра або тунець у власному соку. Так ви насолодитеся ніжною консистенцією та дуже приємним смаком. Жодних складнощів, салат ситний, але при цьому не витратний.

Інгредієнти
Яйце 6 шт., Консервований тунець 180 г, Сир кисломолочний 150 г, Вершкове масло 50 г, Майонез 150 г, Цибуля 1 шт., Твердий сир 200 г.

Приготування
Відваріть яйця, охолодіть та почистіть. Відокремте білок від жовтка.

Потріть на тертці білок і жовток в окремі ємності. Твердий сир потріть на великій або середній тертці на ваш смак.

Цибулю наріжте дрібним кубиком і залийте окропом на 5 хвилин, потім воду злийте. Це робиться, щоб прибрати гіркоту. Якщо використовуєте червону цибулю, цього робити не потрібно, в ній більше солодкості, ніж гіркоти.

Починайте формувати салат шарами, над кожним роблячи сіточку з майонезу.
На перший шар іде половина білка. На другий — подрібнена виделкою риба.

Третій шар – цибуля з тертим вершковим маслом, наступний шар – жовтки з сиром та зеленню. Потім шар з тертого білка.

Готовий салат зверху прикрасьте тертим сиром та нарізаною зеленню. Найкраще залишити страву просочитися на ніч, але якщо не виходить, буде достатньо трьох годин у холодильнику.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині затримали 20-річну шпигунку рф

Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…

26 хв. ago

Восьмеро чоловіків намагались втекти за кордон на автівці: серед них був мешканець Дніпропетровщини

У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…

1 годину ago

Дніпропетровщина у трійці лідерів по боргах із зарплати

У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…

2 години ago

Номінант на Оскар Тімоті Шаламе зіграв тенісиста Марті Райзмана (відео)

Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…

2 години ago

Кам’янські боксери стали бронзовими призерами чемпіонату України

У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…

3 години ago

Рецепт дня: Малинове варення з імбиром та апельсином

Літо - ідеальна пора, щоб заготовити на зиму улюблені ягоди. З настанням холодів баночка смачного…

4 години ago