Але що робити, якщо мандарини виявилися кислими чи несмачними? Читайте корисні лайфхаки у матеріалі Styler.
Відрізнити стиглі мандарини від недозрілих досить складно, оскільки вони виглядають майже однаково. Продавці часто зривають фрукти недозрілими й відправляють їх у дорогу, сподіваючись, що до покупців вони потраплять вже солодкими.
Спосіб 1. Покладіть мандарини на підвіконня на 2-3 дні – з сонячного боку і дайте їм дозріти природним шляхом. Зазвичай цього часу достатньо, щоб вони стали солодкими.
Спосіб 2. Поставте мандарини в мікрохвильову піч на 30 хвилин та увімкніть на повну потужність. І ви отримаєте солодкі мандарини, які можна використати для новорічної випічки чи салату.
Якщо ви промахнулися з сортом і взяли кисло-солодкий, способи зробити їх солодкими не допомогли або ж фрукти всередині не дуже соковиті – використовуйте їх для варення за рецептом Сергія Джуренка.
Що вам знадобиться:
Як приготувати:
Мандарини потрібно добре помити та витерти насухо. Відібрати 4-5 штук невеликих, видалити хвостики та твердий, схожі на горошинку, залишок черешка. Кожен плід зі шкіркою нарізати на 6-8 частин. З решти плодів натерти на тертці 2 ст. ложки цедри. Решту мандарини очистити від шкірки та максимально – від білих ниток. Розділити на часточки.
У каструлі змішати 200 мл води, 1 кг білого цукру та всю цедру. Видавити сік одного лимона. Перемішати суміш та поставити на вогонь. Постійно помішувати дерев’яною лопаткою, нагріти сироп. Цукор повністю не розчиниться, але це і не потрібно – шматочки цитруса збільшать кількість вологи за рахунок виділення соку.
Коли закипить – додайте до нього всі мандарини та постійно помішуйте. Доведіть ще раз до кипіння. Важливо, щоб цукор не пристав до дна каструлі. В міру нагрівання волога з часточок розбавить сироп і весь цукор розчиниться.
Спочатку сироп буде каламутним та білим, з’явиться трохи піни. Після кипіння сироп поступово стане прозорим і набуде приємного жовто-оранжевого відтінку.
Варити на середньому вогні, постійно помішуючи – 20-25 хвилин. Цього часу вистачить, щоб часточки мандарину проварилися, випустили сік і просочилися сиропом.
Якщо ви хочете, щоб десерт вийшов густим, варто додати пектини. Без них варення буде рідким. Можна варити довше, але тоді часточки втратять форму. Пектини продають у вигляді порошку або суміші з цукром та лимонною кислотою. Як використовувати – вказано на упаковці.
Приготуйте банки для консервації – для цієї кількості фруктів вам знадобиться 3 банки по 0,5 л. Простерилізуйте їх і заливайте кипляче мандаринове варення. Відразу закривайте кришками та ненадовго переверніть.
Банки можна зберігати у коморі. Таке варення підійде до десертів, млинців або оладок. Можна подавати до тостів. Якщо зробити густіше варення – можна просто намазувати на хліб або використовувати для випікання.
Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні ми відзначаємо першу річницю роботи Центру життєстійкості «Місце…
Мешканці Кам’янського звернули увагу на те, що популярний дитячий ігровий майданчик, розташований у центрі міста на…
18 травня актори Театру ім. Лесі Українки виїжджали на одноденні гастролі до Запоріжжя, де на…
24 травня у Кам’янському пройде спортивно-масовий захід “Велодень 2025”. Цьогорічна подія об’єднає юних учасників на…
У рамках реалізації молодіжної політики у Кам’янському заснували Об’єднання учнівського самоврядування — новий підрозділ Молодіжної…
Фільм Сари Джесіки Паркер "Перший ряд" про українську балетну трупу та ветерана війни Олександра Терена…