Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат «Стара гавань»‎

Коли осінні салати ми намагаємося готувати з домашніх сезонних овочів (помідорів, огірків, капусти), взимку на ці страви йдуть зовсім інші інгредієнти. Наприклад, відварені овочі, яйця, маринована цибуля, оселедець і, звичайно ж, майонезна заправка. Саме у цей святковий період ми можемо її собі дозволити!

Салат «Стара гавань» — святкова страва і на вигляд, і на смак. Незважаючи на те, що продукти в ньому абсолютно звичайні і навіть копійчані, їх поєднання може здивувати. Ми помітили, що салати з печінкою тріски стають популярними ближче до Нового року, тому вирішили доповнити список новим рецептом.

інгредієнти

Волоські горіхи 30 г, Печінка тріски 250 г, Картопля 2 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений), Майонез, Плавлений сир 160 г, Яйце 3 шт., Яблуко 1 шт., Морква 1 шт., Кріп 30 г, Цибуля 1 шт., Оцет 30 мл, Вода 150 мл, Цукор 1 ч. л., Сіль 0,5 ч. л.

Приготування
Картоплю і моркву відваріть до готовності, а яйця – круто. Остудіть інгредієнти. Цибулину наріжте тонкими півкільцями, перекладіть у глибоку ємність і залийте маринадом.

Маринад приготуйте так: склянку води змішайте з 9% оцтом, цукром і дрібкою солі. Добре перемішайте інгредієнти.

Горіхи підсушіть на сухій розпеченій сковороді, подрібніть їх ножем. Печінку тріски наріжте дрібними кубиками. З цибулі злийте маринад, відіжміть її рукою. Починаємо збирати салат.

На пласку тарілку натріть рівним шаром відварену картоплю, підсоліть і поперчіть її, змастіть майонезом посередині. Один сантиметр від краю залиште без соусу.

Наступним шаром викладіть мариновану цибулю. Далі – печінка тріски. Зверху натріть на великій тертці плавлений сир. Його також по центру змастіть майонезом, трохи поперчіть.
Наступним шаром натріть яйця, змастіть майонезом. Кисле яблуко та відварену моркву натріть у дві окремі ємності. З моркви зверху зробіть бортики.

У центрі викладіть натерте кисле яблуко. Подрібніть кріп, посипте ним верхній шар салату. Прикрасьте страву горішками і сховайте в холодильник на три години. Веселого святкування та приємного вам апетиту!

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

16 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

17 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

18 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

19 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

19 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

20 години ago