Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Соковитий пиріг з м’ясною начинкою

Правильно приготований пиріг із м’ясною начинкою цінується на вагу золота! Такий, щоб м’ясо добре пропеклося, але при цьому залишилося соковитим. Адже, погодьтеся, сухий фарш у випічці — це справді проблема. Пропонуємо вам випробувати новий рецепт страви, яку ще називають фаршированим хлібом. З першого погляду здається, що готувати його складно, але не хвилюйтесь! Насправді все виглядає набагато простіше.

Як начинка використовується яловичий фарш, але його можна замінити фаршем із курки або індички. Свинину краще не купувати. По-перше, її потрібно довше пекти, а по-друге, вона виходить занадто жирною. Маючи на руках усі інгредієнти, сміливо приступайте до приготування їжі! Розраховуйте, що одного такого пирога вистачить на ситну сімейну вечерю.

Інгредієнти

Яловичий фарш 400 г, Манка 200 г, Борошно пшеничне 160 г, Цукор 1 ч. л., Сухі дріжджі 5 г, Олія 60 мл, Яйце 1 шт., Молоко 200 мл, Цибуля 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Чорний перець (мелений), Червоний перець, Куркума, Коріандр, Кунжут за смаком, Твердий сир 100 г, Соняшникова олія, Зелена цибуля, Петрушка.

Приготування
Змішайте у глибокій мисці пшеничне борошно, дрібну манку, дріжджі, цукор, сіль, олію.

Замісіть м’яке тісто і залиште його на 40 хвилин під плівкою в теплому місці.

Обсмажте яловичий фарш до напівготовності на сковороді, змащеній олією. Додайте нарізану ріпчасту та зелену цибулю, болгарський перець. Посоліть і поперчіть, приправте червоним перцем, куркумою та коріандром, потримайте під кришкою 5 хвилин і зніміть з вогню.

Розділіть тісто на дві частини. Одну розкатайте у коло для основи і покладіть у змащену олією форму (бажано, щоб вона була роз’ємною). Викладіть на тісто фарш.

Зверху натріть сир і присипте подрібненою петрушкою.
Розкотіть другу половину тіста у прямокутний пласт і наріжте його не смуги. Потім покладіть смуги зверху на начинку.
Змастіть пиріг збитим яйцем і відправте запікатися в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах.

Ваш шедевр готовий! Тепер залишається лише урочисто дістати його з духовки та гарячим поставити на стіл. Випічка із мясом особливо гарна зразу з духовки, так що не зволікайте. До такого пирога найкраще підійде легкий овочевий салат і келих червоного сухого. Бажаємо приємного апетиту!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

10 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

12 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

13 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

13 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

14 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

14 години ago