Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Соковитий пиріг з м’ясною начинкою

Правильно приготований пиріг із м’ясною начинкою цінується на вагу золота! Такий, щоб м’ясо добре пропеклося, але при цьому залишилося соковитим. Адже, погодьтеся, сухий фарш у випічці — це справді проблема. Пропонуємо вам випробувати новий рецепт страви, яку ще називають фаршированим хлібом. З першого погляду здається, що готувати його складно, але не хвилюйтесь! Насправді все виглядає набагато простіше.

Як начинка використовується яловичий фарш, але його можна замінити фаршем із курки або індички. Свинину краще не купувати. По-перше, її потрібно довше пекти, а по-друге, вона виходить занадто жирною. Маючи на руках усі інгредієнти, сміливо приступайте до приготування їжі! Розраховуйте, що одного такого пирога вистачить на ситну сімейну вечерю.

Інгредієнти

Яловичий фарш 400 г, Манка 200 г, Борошно пшеничне 160 г, Цукор 1 ч. л., Сухі дріжджі 5 г, Олія 60 мл, Яйце 1 шт., Молоко 200 мл, Цибуля 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Чорний перець (мелений), Червоний перець, Куркума, Коріандр, Кунжут за смаком, Твердий сир 100 г, Соняшникова олія, Зелена цибуля, Петрушка.

Приготування
Змішайте у глибокій мисці пшеничне борошно, дрібну манку, дріжджі, цукор, сіль, олію.

Замісіть м’яке тісто і залиште його на 40 хвилин під плівкою в теплому місці.

Обсмажте яловичий фарш до напівготовності на сковороді, змащеній олією. Додайте нарізану ріпчасту та зелену цибулю, болгарський перець. Посоліть і поперчіть, приправте червоним перцем, куркумою та коріандром, потримайте під кришкою 5 хвилин і зніміть з вогню.

Розділіть тісто на дві частини. Одну розкатайте у коло для основи і покладіть у змащену олією форму (бажано, щоб вона була роз’ємною). Викладіть на тісто фарш.

Зверху натріть сир і присипте подрібненою петрушкою.
Розкотіть другу половину тіста у прямокутний пласт і наріжте його не смуги. Потім покладіть смуги зверху на начинку.
Змастіть пиріг збитим яйцем і відправте запікатися в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах.

Ваш шедевр готовий! Тепер залишається лише урочисто дістати його з духовки та гарячим поставити на стіл. Випічка із мясом особливо гарна зразу з духовки, так що не зволікайте. До такого пирога найкраще підійде легкий овочевий салат і келих червоного сухого. Бажаємо приємного апетиту!

Олена

Recent Posts

У Дніпрі нападник вдарив ножем чоловіка через ревнощі

Поліція Дніпра затримала 36-річного нападника. Підозрюваний наніс тяжку травму 44-річному чоловіку. Потерпілого госпіталізували до лікарні з…

1 хв. ago

Рецепт дня: Київський торт у домашніх умовах

Рецептом поділився на своєму сайті відомий кухар Євген Клопотенко. У традиційному рецепті київського торта використовують горіхи кеш’ю, але він…

31 хв. ago

В історичний музей Дніпра прийняли на роботу п’ятьох незвичайних співробітників

У Дніпропетровському національному історичному музеї імені Дмитра Яворницького відбулося незвичайне кадрове поповнення — до колективу…

1 годину ago

У Кам’янському ремонтують тротуар на вулиці Миколи Лисенка (Бесєдова)

Після завершення ремонту тротуару на вулиці Героїв-Рятувальників (Москворецькій) дорожня служба перемістилася на наступний об’єкт. Сьогодні,…

2 години ago

Під час Загальнонаціональної хвилини мовчання у Кам’янському призупинятимуть рух транспорту

Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського №143/2022, щодня о 9:00 в Україні проходить Загальнонаціональна…

3 години ago

Пішла з життя колишня актриса Кам’янського театру ім. Лесі Українки Людмила Іванівна Бережна

Вчора, 23 жовтня, на 86 році життя пішла від нас в засвіти колишня актриса нашого…

3 години ago