Кутя на Святвечір символізує єднання з Богом та світом померлих. Також ця страва є актом жертви Богові. Мак – символ мучеництва, безневинно пролитої крові. Мед – символ чистоти, Божого слова. Крім куті, обов’язковими стравами на Святвечір є узвар із сухофруктів, пісні вареники, борщ, пампушки.
Продукти:
2 склянки пшениці, Сушені яблука та груші, 100 г родзинок, Сушена або розморожена малина (чверть склянки), Мед за смаком.
Приготування:
Пшеницю промити. Залити зерна 4 склянками води та варити 25-30 хвилин. Коли вода закипить, додати яблука, груші. Через 5-7 хвилин – родзинки.
Коли зварена суміш охолоне – додати мед, заморожену малину. Залишити на 1-2 години, а потім подати на стіл.
Про плідну зустріч із прдставниками благодійного фонду повідомив мер Андрій Білоусов. "Підписали Меморандум про співпрацю…
Про епідемічну ситуацію на Дніпропетровщині доповів голова обласної ради Микола Лукашук. "Захворюваність на ГРВІ в…
У Кам’янському вихідними відбулися чергові матчі чемпіонату міста з футзалу сезону 2025-2026 серед виробничих підприємств…
Унаслідок російського ракетного удару по Дніпру 1 грудня загинуло четверо людей. Про це повідомила Державна…
В місті налічуються десятки тисяч гаражів та металевих споруд, які розташовані на міській землі. Згідно…
Влітку Іван Люленов та Артем Домницький випустили спільний трек ШОВКОВИЦЯ, який завдяки простому звучанню став…