Кутя на Святвечір символізує єднання з Богом та світом померлих. Також ця страва є актом жертви Богові. Мак – символ мучеництва, безневинно пролитої крові. Мед – символ чистоти, Божого слова. Крім куті, обов’язковими стравами на Святвечір є узвар із сухофруктів, пісні вареники, борщ, пампушки.
Продукти:
2 склянки пшениці, Сушені яблука та груші, 100 г родзинок, Сушена або розморожена малина (чверть склянки), Мед за смаком.
Приготування:
Пшеницю промити. Залити зерна 4 склянками води та варити 25-30 хвилин. Коли вода закипить, додати яблука, груші. Через 5-7 хвилин – родзинки.
Коли зварена суміш охолоне – додати мед, заморожену малину. Залишити на 1-2 години, а потім подати на стіл.
На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…
Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…
Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…
Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…
Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…
У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…