Кутя на Святвечір символізує єднання з Богом та світом померлих. Також ця страва є актом жертви Богові. Мак – символ мучеництва, безневинно пролитої крові. Мед – символ чистоти, Божого слова. Крім куті, обов’язковими стравами на Святвечір є узвар із сухофруктів, пісні вареники, борщ, пампушки.
Продукти:
2 склянки пшениці, Сушені яблука та груші, 100 г родзинок, Сушена або розморожена малина (чверть склянки), Мед за смаком.
Приготування:
Пшеницю промити. Залити зерна 4 склянками води та варити 25-30 хвилин. Коли вода закипить, додати яблука, груші. Через 5-7 хвилин – родзинки.
Коли зварена суміш охолоне – додати мед, заморожену малину. Залишити на 1-2 години, а потім подати на стіл.
Розпочався прийом проєктів «Бюджет участі. МІСТО» 2026 року, тож якщо маєш ідею, реалізація якої зробить…
Поліцейські м. Синельникове затримали нападника, який вирішив конфлікт ножем. До поліції надійшло повідомлення про ножове…
Музей історії міста Кам’янське взяв участь у виставковому проєкті «Спочатку було Слово», який стартував у…
Леді Гага з'явиться у довгоочікуваному продовженні фільму "Диявол носить Прада". Попри шалене завантаження, співачка знайшла місце…
12 жовтня у плавальному басейні «Акваарена» в Полтаві відбулися змагання з плавання «Осінній старт». У…
11 жовтня у Німеччині (Bad-Salzung) наш земляк та вихованець Кам'янської федерації кіокушин-кан карате Тімур Колішевський…