Кутя на Святвечір символізує єднання з Богом та світом померлих. Також ця страва є актом жертви Богові. Мак – символ мучеництва, безневинно пролитої крові. Мед – символ чистоти, Божого слова. Крім куті, обов’язковими стравами на Святвечір є узвар із сухофруктів, пісні вареники, борщ, пампушки.
Продукти:
2 склянки пшениці, Сушені яблука та груші, 100 г родзинок, Сушена або розморожена малина (чверть склянки), Мед за смаком.
Приготування:
Пшеницю промити. Залити зерна 4 склянками води та варити 25-30 хвилин. Коли вода закипить, додати яблука, груші. Через 5-7 хвилин – родзинки.
Коли зварена суміш охолоне – додати мед, заморожену малину. Залишити на 1-2 години, а потім подати на стіл.
Завод «Каметсталь» гірничо-металургійної групи «Метінвест», провів капітальний ремонт з модернізацією печі вогневого підігріву вбирного масла…
Завершився Конкурс «Бюджет участі. МІСТО» 2025 року, під час якого протягом 3 тижнів кам’янчани підтримували…
Вже 24 квітня о 19.40 на телеканалі 2+2 відбудеться прем'єра серіалу "Злі духи". Головним героям…
Пошук роботи. Він став легшим завдяки нашим сучасним інструментам. Шукати роботу можна самостійно через Єдиний портал…
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб…
Багато українців люблять холодець і часто готують його. Така страва вважається мало не обов'язковою для…