Categories: Економіка

Каметсталь відновила коксохімічне виробництво

Про це повідомили на підприємстві.

«Коксохімічний підрозділ Каметсталь увійшов в роботу після вимушеного зупинення через обмеження електропостачання внаслідок масованих ворожих обстрілів.
На початку нового року у коксовому цеху комбінату відновили роботу коксові батареї № 1 та № 5 і розпочали виробництво доменного коксу. У період вимушеного простою спеціалісти підрозділу системно готували устаткування до відновлення роботи.
Один з важливих етапів – підготовка до введення в експлуатацію обладнання, евакуйованого на Каметсталь з Авдіївського коксохімічного заводу, який перебуває на холодній консервації через бойові дії. На металургійному комбінаті реалізували проєкт, спрямований на доставку та підготовку до роботи у коксохімічному підрозділі вагона гасіння, який раніше експлуатувався на АКХЗ. Обладнання призначене для транспортування гарячого коксу після його видачі з камер коксування на дільницю гасіння і далі – на дільницю сортування, де проводиться розподіл коксу за фракціями.
У реалізації проєкту, разом із каметсталевцями та авдіївськими коксохіміками, взяли участь спеціалісти «Метінвест-Промсервісу», які виконали демонтаж і наступне збирання вагона гасіння. Придбане обладнання дозволяє створити резерв для працюючого вагона і забезпечує проведення його ремонту для підвищення надійності та безпечності експлуатації.
«Відновлення випуску коксу – міцна опора для доменного виробництва та ефективної роботи металургійного комбінату в цілому. Коксохіміки Каметсталі працюють самовіддано та професійно, щоб у січні вивести обладнання на необхідні технологічні параметри. Також ми успішно підготували до експлуатації вагон гасіння з АКХЗ», – зазначив заступник директора з виробництва по коксохімічному підрозділу Роман Пурис.
Зараз також у підрозділі відновлюється виробництво сульфату амонію, цеху сіркоочищення, найближчим часом планує стати до роботи відділення виробництва бензолу – таким чином запрацює увесь технологічний ланцюжок коксохімічного виробництва на Каметсталі», – говориться в повідомленні.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському пройшов звітний концерт хореографічних відділень мистецьких шкіл міста

На танцювальному заході побував міський голова Андрій Білоусов. "До Міжнародного Дня танцю на сцені кіноконцертного…

17 хв. ago

Активісти Кам’янської “Бджоли” продовжують допомагати у “Волонтерському центрі”

На базі “Волонтерського центру” представники ГО “Бджола” допомагали волонтерам формувати набори гуманітарної допомоги, консультували мешканців…

39 хв. ago

Майстер-клас “Вірю в ЗСУ” у Волонтерському центрі Кам’янського

ГО “Бджола”, Фонд розвитку Кам’янського” та Козацька церква Пресвятої Покрови влаштували благодійний майстер-клас, на якому…

43 хв. ago

Каметсталь відзначає ювілей прокатного стана 400/200

Провідний прокатний стан Каметсталі сягнув першого десятиліття своєї історії. Колектив прокатників у ювілейний рік продовжує…

2 години ago

Низка вулиць Кам’янського отримала нові назви (перелік)

19 квітня на засіданні сесії міською радою було прийнято декілька рішень щодо перейменування об’єктів топонімії…

2 години ago

Зупинилося серце захисника з Кам’янського

Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "28 квітня, перебуваючи на лікуванні, помер майор Іваненко Юрій Іванович.…

2 години ago