Весь секрет ніжності та м’якості випічки полягає в тому, щоб натерти моркву саме на дрібній тертці. Тоді овоч добре гармоніюватиме з іншими інгредієнтами і не стане хрумтіти на зубах.
Натираючи цедру апельсина для смачного морквяного пирога, намагайтеся використовувати саме помаранчеву частину, тому що біла гірчить. Цедру апельсина можна замінити на лимонну. А якщо ви не переносите ці інгредієнти, використовуйте замість них корицю чи ванілін.
Складові
Морква 300 г, Апельсинова цедра 1 ч. л., Сир кисломолочний 190 г, Яйце 5 шт., Цукор 60 г, Лаваш 100 г, Сметана 200 г.
Приготування
До сиру додайте 2 яйця, цукор і перемішайте. Додайте терту на тертці моркву та апельсинову цедру. Добре перемішайте до однорідності.
Розріжте лист лаваша на 2 частини. Розподіліть половину морквяної начинки по одній частині лаваша, не доходячи до краю на 1 см. Загорніть лаваш у рулетик. Розріжте рулети на шматочки, викладіть їх у застелену пергаментом форму для випікання зрізом вгору.
Щоб приготувати заливку, змішайте сметану з яйцями, що залишилися.
Залийте пиріг приготованим соусом. Випікайте пиріг 40-45 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.
Морквяний пиріг у духовці можна подавати як закуску або як додаток до чаю. Якщо ви ласун, можете додати трохи цукру не тільки в начинку, але і в заливку. Випічка виходить дуже ароматною, яскравою та корисною. Готувати таку можна й без приводу.
У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…
На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…
6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…
Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…
З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…