Весь секрет ніжності та м’якості випічки полягає в тому, щоб натерти моркву саме на дрібній тертці. Тоді овоч добре гармоніюватиме з іншими інгредієнтами і не стане хрумтіти на зубах.
Натираючи цедру апельсина для смачного морквяного пирога, намагайтеся використовувати саме помаранчеву частину, тому що біла гірчить. Цедру апельсина можна замінити на лимонну. А якщо ви не переносите ці інгредієнти, використовуйте замість них корицю чи ванілін.
Складові
Морква 300 г, Апельсинова цедра 1 ч. л., Сир кисломолочний 190 г, Яйце 5 шт., Цукор 60 г, Лаваш 100 г, Сметана 200 г.
Приготування
До сиру додайте 2 яйця, цукор і перемішайте. Додайте терту на тертці моркву та апельсинову цедру. Добре перемішайте до однорідності.
Розріжте лист лаваша на 2 частини. Розподіліть половину морквяної начинки по одній частині лаваша, не доходячи до краю на 1 см. Загорніть лаваш у рулетик. Розріжте рулети на шматочки, викладіть їх у застелену пергаментом форму для випікання зрізом вгору.
Щоб приготувати заливку, змішайте сметану з яйцями, що залишилися.
Залийте пиріг приготованим соусом. Випікайте пиріг 40-45 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.
Морквяний пиріг у духовці можна подавати як закуску або як додаток до чаю. Якщо ви ласун, можете додати трохи цукру не тільки в начинку, але і в заливку. Випічка виходить дуже ароматною, яскравою та корисною. Готувати таку можна й без приводу.
У Павлограді звичайна вечірня гулянка із пляшкою закінчилася жорстоким побиттям, лікарнею та судовим рішенням про…
У вівторок, 18 листопада, у Дніпрі на вулиці Івана Нечуя-Левицького збили пішохода. На жаль, від…
18 листопада, о 10:56, на вулиці Садова міста Синельникове, горів одноповерховий житловий будинок. Вогонь охопив…
Про ситуацію в місті повідомив мер Андрій Білоусов. "Триває комбінована атака ворога на нашу країну.…
Про це повідомив в.о голови ОВА Владислав Гайваненко. "В області триває повітряна тривога. Залишайтеся у…
Згідно з інформацією ДТЕК, діятимуть такі графіки: Група 1.1 з 01:30 до 05:00 з 07:00…