Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Капусняк по-польськи

Капусняк – страва, знайома багатьом слов’янським народам. Його готують по-різному, але саме це дає багато варіацій приготування. Батьківщиною капусняку вважається Польща. Капусняк по-польськи — смачний і дуже ситний суп, який зігріє холодною зимою. Сьогодні розповімо, як приготувати капусняк, від якого ніхто не відмовиться!

У Польщі є така відома страва – бігос. З м’яса та капусти, але це більше друга страва, ніж перша. Однак капусняк – це суп, перша страва, дуже ароматна і ситна. У капусняку по-польськи є секрет: береться не тільки квашена капуста, а навпіл зі свіжою. Саме тому суп виходить ніжнішим, менш кислим, ароматним та дуже смачним! Ви можете брати таку капусту, як ви любите, але спробуйте один раз саме 50 на 50. Ось вам рецепт капусняку, який сподобається багатьом.

Складові

300 г квашеної капусти, 300 г свіжої капусти, 2 ріпчасті цибулини, 2 невеликі моркви, 4–5 картоплин, 300 г домашньої ковбаси (якщо берете в супермаркеті, візьміть напівкопчену, а можна і будь-які копченості до смаку), 200 г бекону, лавровий лист, зелень, сіль, перець, паприка та улюблені спеції за смаком, трохи рослинної олії для смаження (можна не брати, якщо ковбаса та бекон жирні)

Приготування

Очищаємо цибулю і моркву, ріжемо цибулини кубиками, моркву – теж кубиками або півкільцями.
Також очищаємо картоплю, а зі свіжої капусти знімаємо перше листя. Нарізаємо картоплю кубиками, капусту – соломкою.
Ковбасу (залежно від товщини) нарізаємо кільцями або півкільцями, бекон – скибочками.
Беремо велику каструлю, розігріваємо з олією, викладаємо спочатку бекон, а потім ковбасу, смажимо на невеликому вогні близько 3-5 хвилин.
Додаємо туди ж цибулю та моркву, обсмажуємо до прозорості цибулі – ще близько 5 хвилин.
Додаємо свіжу капусту, обсмажуємо ще 5 хвилин.
Додаємо квашену капусту, нарізану картоплю, всі спеції та заливаємо водою.
Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою та зменшуємо вогонь. Варимо до готовності картоплі – близько 20 хвилин.
Вимикаємо і додаємо в капусняк по-польськи дрібно нарізану свіжу зелень.

Нічого складного, а як це смачно, повірте! Можна додавати при подачі ложку сметани, як у борщ. Поєднання свіжої та квашеної капусти врівноважує смак, а зелень робить страву ароматною. Смачного!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському пройшла акція пам’яті жертв голодоморів

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Щороку в четверту суботу листопада Україна та весь цивілізований…

12 години ago

Під Дніпром на пожежі постраждала п’яна компанія

У Марганці сталася пожежа. Там загорілась квартира у багатоквартирному будинку. Внаслідок події постраждали двоє людей,…

13 години ago

Щодо припинення роботи басейнів у Кам’янському

Коментар надав міський голова Андрій Білоусов. "Шановні учні 15 та 44 ліцеїв та їх батьки!…

13 години ago

Які роботи з благоустрою були виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 15.11.2024 по 22.11.2024 було…

14 години ago

У Кам’янському горіла автівка

Ввечері 22 листопада до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Федора…

14 години ago

На Дніпропетровщині чоловік хотів підірвати гранатою власну дружину

Поліція Синельниківщини затримала 35-річного чоловіка, який погрожував дружині вбивством. Конфлікт між подружжям закінчився тим, що…

15 години ago