Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Капусняк по-польськи

Капусняк – страва, знайома багатьом слов’янським народам. Його готують по-різному, але саме це дає багато варіацій приготування. Батьківщиною капусняку вважається Польща. Капусняк по-польськи — смачний і дуже ситний суп, який зігріє холодною зимою. Сьогодні розповімо, як приготувати капусняк, від якого ніхто не відмовиться!

У Польщі є така відома страва – бігос. З м’яса та капусти, але це більше друга страва, ніж перша. Однак капусняк – це суп, перша страва, дуже ароматна і ситна. У капусняку по-польськи є секрет: береться не тільки квашена капуста, а навпіл зі свіжою. Саме тому суп виходить ніжнішим, менш кислим, ароматним та дуже смачним! Ви можете брати таку капусту, як ви любите, але спробуйте один раз саме 50 на 50. Ось вам рецепт капусняку, який сподобається багатьом.

Складові

300 г квашеної капусти, 300 г свіжої капусти, 2 ріпчасті цибулини, 2 невеликі моркви, 4–5 картоплин, 300 г домашньої ковбаси (якщо берете в супермаркеті, візьміть напівкопчену, а можна і будь-які копченості до смаку), 200 г бекону, лавровий лист, зелень, сіль, перець, паприка та улюблені спеції за смаком, трохи рослинної олії для смаження (можна не брати, якщо ковбаса та бекон жирні)

Приготування

Очищаємо цибулю і моркву, ріжемо цибулини кубиками, моркву – теж кубиками або півкільцями.
Також очищаємо картоплю, а зі свіжої капусти знімаємо перше листя. Нарізаємо картоплю кубиками, капусту – соломкою.
Ковбасу (залежно від товщини) нарізаємо кільцями або півкільцями, бекон – скибочками.
Беремо велику каструлю, розігріваємо з олією, викладаємо спочатку бекон, а потім ковбасу, смажимо на невеликому вогні близько 3-5 хвилин.
Додаємо туди ж цибулю та моркву, обсмажуємо до прозорості цибулі – ще близько 5 хвилин.
Додаємо свіжу капусту, обсмажуємо ще 5 хвилин.
Додаємо квашену капусту, нарізану картоплю, всі спеції та заливаємо водою.
Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою та зменшуємо вогонь. Варимо до готовності картоплі – близько 20 хвилин.
Вимикаємо і додаємо в капусняк по-польськи дрібно нарізану свіжу зелень.

Нічого складного, а як це смачно, повірте! Можна додавати при подачі ложку сметани, як у борщ. Поєднання свіжої та квашеної капусти врівноважує смак, а зелень робить страву ароматною. Смачного!

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині чоловік повісився у підвалі (фото +18)

У Кривому Розі в районі 96-го кварталу дружина виявила повішеним власного чоловіка. Про це передає "Відомо" з…

6 хв. ago

Телеведучий Олексій Суханов відверто розповів про нові стосунки: “Нарешті я відчуваю щастя”

Відомий телеведучий Олексій Суханов відверто розповів про особисте життя і що робить сам, аби пробуджувати в стосунках…

36 хв. ago

Буря вщухне: ці знаки Зодіаку зітхнуть з полегшенням та увійдуть у новий період

Астролог Ніколь Став'ярскі розповіла, що в житті чотирьох знаків Зодіаку нарешті починається новий період. В…

1 годину ago

У Кам’янському музеї запрацювала виставка “Слідами зниклого села”

На честь 275-річчя Кам'янського в Музеї історії міста відкрито виставку, присвячену історії села Тритузне "Слідами…

2 години ago

6 причин додати какао до вашого раціону, про які ви могли не знати

Какао-крупка - це подрібнені какао-боби, що є джерелом потужних сполук, відомих як поліфеноли. Ці біоактивні…

2 години ago

Кам’янські тхеквондисти вдало виступили на Всеукраїнському турнірі

13 вересня у Полтаві відбувся Всеукраїнський турнір з тхеквондо ВТФ «КРАЩИЙ з КРАЩИХ» у розділі…

3 години ago