Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Лінива шарлотка з лаваша

Шарлотка – один із найпростіших видів випічки, який вдається всім господиням. Тісто може готуватися на кефірі, сметані, молоці, та на чому завгодно. Уявляєте, шарлотку можна приготувати навіть із лаваша! Та й начинка може бути різною. Традиційно готується шарлотка з яблуками, але млжна додати і груші та інші фрукти. Лінива шарлотка готується дуже просто.

Секрет тут у тому, що як основа для тіста використовується лаваш. Так, сюди входять і яйця, і молоко, але борошна зовсім не буде потрібно. Шарлотка з лаваша гранично проста у приготуванні, готується швидко, а за смаком зовсім не поступається традиційному рецепту.

Складові
Лаваш 2 шт., Молоко 100 мл, Яйце 2 шт., Яблуко 2 шт., Цукор за смаком, Кориця за смаком, Ванілін за смаком.

Приготування
Молоко змішуємо з яйцями та цукром до однорідної маси. Можна трохи збити віночком. Піна нам не потрібна, але потрібно, щоб вийшла однорідна молочна суміш без грудочок.

Лаваш для лінивої шарлотки нарізаємо дрібно (квадратиками або довгастими смужками). Додаємо лаваш у молочну суміш і залишаємо просочитися хвилин на 15-20. Періодично перемішуємо.

Тим часом нарізаємо яблука. Якщо шкірка не надто щільна, можна їх не чистити.

Наріжте яблука кубиком приблизно 1-1,5 см і замішайте у загальну масу.
Також наріжте кілька тонких часточок (слайсів) для прикраси верху нашої лінивої шарлотки.

Всю масу виливаємо у форму. Краще використовувати силіконову – вона найзручніша, з неї випічка виймається без проблем.

Зверху викладіть яблука для прикраси, посипте їх невеликою кількістю цукру, ваніліну та кориці. Це надає аромату і пікантності, а цукор плавиться в карамель і дає гарну скоринку. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо шарлотку з яблуками 15–20 хвилин.

Готовність перевіряємо зубочисткою – тісто не повинно до неї липнути при проколі пирога.

Шарлотка з яблуками або іншими фруктами – це, в принципі, звичайна випічка. Але рецепт шарлотки з лаваша стане одним із ваших улюблених, тому що простіше ви ще нічого не пробували. Завдяки використанню лаваша, а не борошна в якості основи для тіста, шарлотка виходить ще більш ніжною та повітряною, не щільною та не липкою. Спробуйте і ви, це дуже просто, швидко та смачно!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському з’явиться нова кав’ярня

За результатами розгляду заяв, поданих з 14 по 27 квітня 2025 року, маємо 12 переможців…

11 хв. ago

Кам’янські спортсмени стали призерами чемпіонату України з ММА

З 14 по 18 травня в місті Рівне відбувся Чемпіонат України з ММА, який зібрав…

41 хв. ago

У Кам’янському без надзвичайних подій

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Протягом цієї ночі на території…

1 годину ago

Над Дніпропетровщиною збили 4 ворожих безпілотники

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Цієї ночі захисники неба знищили над Дніпропетровщиною 4…

1 годину ago

У Дніпрі поліцейські затримали наркозбувача

Слідчі Дніпра повідомили про підозру 37-річному чоловіку за збут наркотичних речовин. У наркозбувача вилучили сліп-пакети…

1 годину ago

Гороскоп на 23 травня 2025 року

Овен Ранок 23 травня принесе несподіване знайомство, яке змусить по-новому поглянути на звичні речі. Цього…

2 години ago