Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Лінива шарлотка з лаваша

Шарлотка – один із найпростіших видів випічки, який вдається всім господиням. Тісто може готуватися на кефірі, сметані, молоці, та на чому завгодно. Уявляєте, шарлотку можна приготувати навіть із лаваша! Та й начинка може бути різною. Традиційно готується шарлотка з яблуками, але млжна додати і груші та інші фрукти. Лінива шарлотка готується дуже просто.

Секрет тут у тому, що як основа для тіста використовується лаваш. Так, сюди входять і яйця, і молоко, але борошна зовсім не буде потрібно. Шарлотка з лаваша гранично проста у приготуванні, готується швидко, а за смаком зовсім не поступається традиційному рецепту.

Складові
Лаваш 2 шт., Молоко 100 мл, Яйце 2 шт., Яблуко 2 шт., Цукор за смаком, Кориця за смаком, Ванілін за смаком.

Приготування
Молоко змішуємо з яйцями та цукром до однорідної маси. Можна трохи збити віночком. Піна нам не потрібна, але потрібно, щоб вийшла однорідна молочна суміш без грудочок.

Лаваш для лінивої шарлотки нарізаємо дрібно (квадратиками або довгастими смужками). Додаємо лаваш у молочну суміш і залишаємо просочитися хвилин на 15-20. Періодично перемішуємо.

Тим часом нарізаємо яблука. Якщо шкірка не надто щільна, можна їх не чистити.

Наріжте яблука кубиком приблизно 1-1,5 см і замішайте у загальну масу.
Також наріжте кілька тонких часточок (слайсів) для прикраси верху нашої лінивої шарлотки.

Всю масу виливаємо у форму. Краще використовувати силіконову – вона найзручніша, з неї випічка виймається без проблем.

Зверху викладіть яблука для прикраси, посипте їх невеликою кількістю цукру, ваніліну та кориці. Це надає аромату і пікантності, а цукор плавиться в карамель і дає гарну скоринку. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо шарлотку з яблуками 15–20 хвилин.

Готовність перевіряємо зубочисткою – тісто не повинно до неї липнути при проколі пирога.

Шарлотка з яблуками або іншими фруктами – це, в принципі, звичайна випічка. Але рецепт шарлотки з лаваша стане одним із ваших улюблених, тому що простіше ви ще нічого не пробували. Завдяки використанню лаваша, а не борошна в якості основи для тіста, шарлотка виходить ще більш ніжною та повітряною, не щільною та не липкою. Спробуйте і ви, це дуже просто, швидко та смачно!

Олена

Recent Posts

Кам’янське підписало меморандум із Добропіллям (відео)

Деталі розповів мер Андрій Білоусов. "Підписали Меморандум про співпрацю між Кам’янською міською радою та Добропільською…

10 години ago

У Кам’янському пройшли пізнавальні та практичні медичні майстер-класи

Управління охорони здоровʼя міської ради разом з Комунальним закладом охорони здоров’я Кам’янської міської ради «Міський…

11 години ago

У Кам’янському районі розшукують зниклу дівчинку

Поліцейські Кам'янського району розшукують 14-річну Остапенко Марію. 14 вересня дівчина приїхала в м. П'ятихатки із…

12 години ago

У Кам’янському пішла з життя колишня директорка Будинку дитячої творчості

Про це повідомили колеги зі Станції юниї техніків. "З глибоким сумом повідомляємо, що відійшла у…

13 години ago

Кам’янчанка – переможниця міжнародного турніру з тенісу в Молдові

Вихованка ДЮСШ №3 з Кам’янського Марія Кочерженко здобула перемогу одразу у двох категоріях на Кубку…

13 години ago

У Кам’янському в День міста народилося двоє малюків (відео)

Матусь привітав мер Андрій Білоусов. "До Дня нашого міста відкрили оновлені лікарні та навчальні заклади.…

13 години ago