Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Лінива шарлотка з лаваша

Шарлотка – один із найпростіших видів випічки, який вдається всім господиням. Тісто може готуватися на кефірі, сметані, молоці, та на чому завгодно. Уявляєте, шарлотку можна приготувати навіть із лаваша! Та й начинка може бути різною. Традиційно готується шарлотка з яблуками, але млжна додати і груші та інші фрукти. Лінива шарлотка готується дуже просто.

Секрет тут у тому, що як основа для тіста використовується лаваш. Так, сюди входять і яйця, і молоко, але борошна зовсім не буде потрібно. Шарлотка з лаваша гранично проста у приготуванні, готується швидко, а за смаком зовсім не поступається традиційному рецепту.

Складові
Лаваш 2 шт., Молоко 100 мл, Яйце 2 шт., Яблуко 2 шт., Цукор за смаком, Кориця за смаком, Ванілін за смаком.

Приготування
Молоко змішуємо з яйцями та цукром до однорідної маси. Можна трохи збити віночком. Піна нам не потрібна, але потрібно, щоб вийшла однорідна молочна суміш без грудочок.

Лаваш для лінивої шарлотки нарізаємо дрібно (квадратиками або довгастими смужками). Додаємо лаваш у молочну суміш і залишаємо просочитися хвилин на 15-20. Періодично перемішуємо.

Тим часом нарізаємо яблука. Якщо шкірка не надто щільна, можна їх не чистити.

Наріжте яблука кубиком приблизно 1-1,5 см і замішайте у загальну масу.
Також наріжте кілька тонких часточок (слайсів) для прикраси верху нашої лінивої шарлотки.

Всю масу виливаємо у форму. Краще використовувати силіконову – вона найзручніша, з неї випічка виймається без проблем.

Зверху викладіть яблука для прикраси, посипте їх невеликою кількістю цукру, ваніліну та кориці. Це надає аромату і пікантності, а цукор плавиться в карамель і дає гарну скоринку. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо шарлотку з яблуками 15–20 хвилин.

Готовність перевіряємо зубочисткою – тісто не повинно до неї липнути при проколі пирога.

Шарлотка з яблуками або іншими фруктами – це, в принципі, звичайна випічка. Але рецепт шарлотки з лаваша стане одним із ваших улюблених, тому що простіше ви ще нічого не пробували. Завдяки використанню лаваша, а не борошна в якості основи для тіста, шарлотка виходить ще більш ніжною та повітряною, не щільною та не липкою. Спробуйте і ви, це дуже просто, швидко та смачно!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському вшанують жертв Голодомору

Музей історії міста Кам’янське запрошує долучитися до заходів, присвячених Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.…

27 хв. ago

До свят в Україні зростуть ціни на продукти: що здорожчає для кам’янчан вже у листопаді

До різдвяних свят українцям варто очікувати підвищення цін на низку популярних продуктів. За словами експертів, здорожчання зумовлене сукупністю економічних факторів —…

57 хв. ago

В музеї Кам’янського відбулося свято українського слова

1 листопада до Музею історії міста завітали справжні ентузіасти та палкі шанувальники української мови. "Навіть…

1 годину ago

MELOVIN і alyona alyona вперше заспівали разом (відео)

Українські музиканти MELOVIN і alyona alyona вперше заспівали разом — і результат цього творчого експерименту вже викликав бурхливу реакцію слухачів. Артисти…

1 годину ago

У Кам’янському пройдуть громадські слухання щодо роботи КП “Транспорт”

З метою врахування громадської думки при підготовці проєктів програмних документів, на виконання розпорядження від 27.10.2025…

2 години ago

Каратисти Кам’янського стали призерами Кубку України в Дніпрі

1 листопада у світі карате відбулася знакова подія всеукраїнського масштабу: у місті Дніпро пройшов відкритий…

2 години ago