Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Фарбуємо крашанки у техніці ебру

Яке найулюбленіше заняття перед Великоднем для всіх поколінь, якщо не фарбування яєць? Діти люблять цей творчий процес: дивитися, як біла шкаралупа перетворюється на різнобарвну, робити все своїми руками. Навіть для дорослих фарбування крашанок — маленька розвага, що розбавляє сірі будні.

Існує безліч різних підходів до декору яєць. Магазинні або натуральні барвники, прикраса нитками, наклейки, ручний розпис та багато іншого. Пропонуємо поповнити цю скарбничку ще одним методом. Розповімо, як прикрашати великодні яйця за допомогою лаку для нігтів.

1 У центр невеликої ємності з водою капайте по одній краплі кожного кольору лаку для нігтів. Він розпливатиметься, утворюючи кола.

2 Тепер візьміть зубочистку і створіть візерунок, наприклад, квіточку. Для цього ведіть зубочистку від центру до країв, а потім навпаки. Дайте візерунку закріпитися, зачекавши 15 секунд.

3 Тепер опускайте варені яйця у воду. Лак швидко схопиться на поверхні яйця. Всю роботу краще проводити в рукавичках, щоб не забруднити руки.

Ця техніка називається ебру. З її допомогою прикрашати можна не лише крашанки, а й інші предмети. Якщо вас це зацікавить, ви можете купити набір для ебру та спробувати творити вдома! Захоплююче заняття як для дорослих, так для дітей.

Олена

Recent Posts

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

3 хв. ago

У Кам’янському жилмассив Дніпробуд лишився без води

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє:Для проведення…

22 хв. ago

Кемерон Діас повертається в кіно через 10 років: зявилися перші кадри шпигунської комедії

Netflix опублікував перші кадри шпигунського фільму «Знову у справі» з Кемерон Діас та Джеймі Фоксом.…

33 хв. ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: загорівся готель (відео)

Сьогодні російські окупаційні війська, вчергове, атакували Нікополь. Окупанти цілили в мирне населення. В результаті ворожого удару…

50 хв. ago

Кам’янчанка не доїхала до пологового і народила вдома

Про це повідомила керівниця Кам’янської станції обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Лариса…

59 хв. ago

У Дніпрі трамвай протаранив легковик

ДТП сталося у понеділок, 20 травня, на перехресті вулиці Академіка Павлова і проспекту Науки. Про…

2 години ago