На Дніпропетровщині зростає захворюваність на COVID-19

За останній тиждень на Дніпропетровщині – понад 2 тисячі нових випадків захворювання на COVID-19. На стаціонарному лікуванні вже 470 людей. Більшість із них – на кисневій терапії. І хоча медустанови регіону забезпечені всім необхідним для протистояння недузі, людей закликають щепитися. Це допоможе зберегти здоров’я – своє та близьких.

Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«COVID-19 нікуди не подівся. Люди хворіють та одержують ускладнення. І вакцинація – єдиний спосіб уберегтися від них, – сказав перший заступник начальника Дніпропетровської ОВ Володимир Орлов. – У регіоні зробили понад 3,3 млн щеплень. З повним первинним курсом – близько 60% дорослого населення. Найгірше вакцинуються старші люди і з хронічними захворюваннями. Їхній показник – 45%».

З бустерною дозою вже 375 тисяч людей. Імунізують також дітей та підлітків. Щеплених серед них майже 1,5 тис. та понад 17 тис. відповідно.

«Для імунізації від COVID-19 у регіоні є все необхідне. Щеплюють у 20 центрах та 197 пунктах вакцинації. Працюють і 60 мобільних бригад, – зауважив Володимир Орлов. – В наявності вакцини Pfizer та CoronaVac. Їх у області майже 240 тис. доз».

З особливою відповідальністю до імунізації слід поставитись дорослим людям. Вони найчастіше страждають на коронавірус.

«За останні два тижні кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 зросла майже в 1,5 разу. Реєструємо їх у містах та селах. Найуразливіша категорія – дорослі. Серед них найчастіше хворіють жінки», – пояснила завідувачка відділення Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Галина Шамічкова.

Серед штамів, зафіксованих у регіоні – Омікрон та Дельта. Нового підвиду коронавірусу Кракена на Дніпропетровщині не виявили. Виявлятись COVID-19 може по-різному, каже фахівець. Зараз пацієнти частіше скаржаться на біль у горлі та високу температуру. Головне правило, яке радить дотримуватися – профілактика. У разі перших симптомів – негайне звернення до лікаря.

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

10 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

11 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

12 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

13 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

13 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

14 години ago