Categories: Події

На Дніпропетровщині поліцейські викрили злочинну групу, що продавала неіснуючі дрова

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили організатора групи – 32-річного чоловіка, який зараз перебуває в місцях позбавлення волі, де відбуває покарання за скоєння крадіжок.
Він безпосередньо спілкувався з потерпілими та пропонував послуги з продажу дров. Також встановлені його спільники та виконавці, які розміщували оголошення та підшуковували осіб, які оформляли на себе банківські карки.

З вересня 2022 року зловмисники розміщували в мережі Інтернет оголошення про продаж дров. Умовою була повна або часткова передплата на карткові рахунки. Щойно покупці переказували гроші – фігуранти припиняли з ними контакт і не виконували угоду. Жертвами шахраїв ставали жителі усіх регіонів країни.

Трьох членів злочинної групи шахраїв викрили працівники відділу кримінальної поліції Синельниківського РУП спільно з поліцейськими управлінням карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області та Управлінням протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області із використанням можливостей управління кримінального аналізу в Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом Синельниківської окружної прокуратури Дніпропетровської області.

23 березня за місцями мешкання фігурантів у містах Синельникове, Дніпро та Перещепине відбулися 8 обшуків, в ході яких вилучені банківські картки, мобільні телефони та сім-карти, грошові кошти та інші речові докази

Цього ж дня двом особам повідомили про підозру за 11 фактами шахрайств за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Ще одній жінці повідомлено про підозру за 5 фактами. Досудове розслідування триває, в ході якого будуть встановлені всі епізоди злочинної діяльності затриманих.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

31 хв. ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

2 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

3 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

3 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

4 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

4 години ago