Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яблучні сирники

Смачнішими за класичні сирники можуть бути тільки яблучні сирники, приготовані на сковороді. Вони мають дуже свіжий та незвичайний смак, який оцінять навіть найсуворіші кулінарні критики.

До того ж готується ця страва досить просто. Єдина відмінність від традиційного рецепта – додавання яблук. Їх потрібно добре помити і очистити. Потім фрукти слід нарізати та обсмажити з вершковим маслом та цукром на сковороді. Такі карамельні яблучка – розкішне доповнення до ніжного сиру. Ідеальна комбінація!

Для приготування ідеального сніданку слід правильно вибирати сир. Обов’язково позбавтеся зайвої сироватки, що міститься в кисломолочному продукті, перед початком приготування. Для цього викладіть сир у марлю і підвісьте його (наприклад, над раковиною). Зачекайте, доки стече зайва рідина.

Складові
Сир 300 г, Цукор 1,5 ст. л., Борошно 3 ст. л., Сіль 1 дріб., Ванілін за смаком, Соняшникова олія за смаком, Вершкове масло 20 г, Яблуко 1 шт., Яйце1 шт.

Приготування
Очищаємо яблуко від шкірки. Видаляємо серцевину та насіння. Нарізаємо його маленьким кубиком. Розігріваємо сковороду із вершковим маслом. Прогріваємо на ній яблука з невеликою кількістю цукру протягом декількох хвилин.

Готуємо тісто. Перетираємо сир через сито. Додаємо до нього 1 ст. л. цукру, сіль та ванілін. Вбиваємо яйце. Всипаємо 1 ст. л.  борошна. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності. До сирної маси додаємо яблука, що охолонули. Добре перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

На робочу поверхню просіваємо борошно, що залишилося. Формуємо на ній круглі заготовки із сиру за допомогою вологих рук. Обвалюємо майбутні сирники у борошні.

За допомогою спеціальної форми або склянки з великим діаметром надаємо їм ідеальної форми, використовуючи кругові рухи.
У сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо сирники до золотистості із двох сторін. Готово!

Якщо ви хочете, щоб ваші сирники мали рум’яну скоринку, обвалюйте їх перед смаженням у суміші борошна та кукурудзяного крохмалю. Тоді зовні вони будуть хрусткими, а всередині надзвичайно соковитими. Подавати їх варто зі сметаною або зі згущеним молоком. Смачного!

Олена

Recent Posts

Коли у Кам’янському відбудеться чергова сесія міськради

25 грудня о 09.00 відбудеться пленарне засідання 83-ї сесії Кам’янської міської ради VIII скликання. Із проєктом порядку денного…

12 години ago

Важлива інформація для пасажирів Кам’янського

КП КМР «Транспорт» повідомляє:  До уваги пасажирів, що користуються трамвайним маршрутом №3. Завтра, 17.12.2025р. у…

13 години ago

Розроблено стратегії стійкості для Кам’янської громади

В рамках проєкту «Адаптація стратегії стійкості для громад: Впровадження в Кам’янському», що реалізується ГО «Ро3квіт»…

13 години ago

Кам’янчани – призери всеукраїнського турніру зі спортивної акробатики

12-15 грудня у Львові відбувся Всеукраїнський турнір зі спортивної акробатики памʼяті заслуженого тренера України Олексія…

13 години ago

У Кам’янському вшановують пам’ять загиблих на війні героїв

Послідовно працюємо над збереженням пам’яті про камʼянчан, які віддали своє життя за свободу та незалежність…

14 години ago

На Дніпропетровщині чоловік шантажував знайомого на 300 тисяч гривень

25-річний мешканець Кривого Рогу вимагав гроші у знайомого, погрожуючи оприлюднити відомості щодо його особистого життя,…

14 години ago