Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яблучні сирники

Смачнішими за класичні сирники можуть бути тільки яблучні сирники, приготовані на сковороді. Вони мають дуже свіжий та незвичайний смак, який оцінять навіть найсуворіші кулінарні критики.

До того ж готується ця страва досить просто. Єдина відмінність від традиційного рецепта – додавання яблук. Їх потрібно добре помити і очистити. Потім фрукти слід нарізати та обсмажити з вершковим маслом та цукром на сковороді. Такі карамельні яблучка – розкішне доповнення до ніжного сиру. Ідеальна комбінація!

Для приготування ідеального сніданку слід правильно вибирати сир. Обов’язково позбавтеся зайвої сироватки, що міститься в кисломолочному продукті, перед початком приготування. Для цього викладіть сир у марлю і підвісьте його (наприклад, над раковиною). Зачекайте, доки стече зайва рідина.

Складові
Сир 300 г, Цукор 1,5 ст. л., Борошно 3 ст. л., Сіль 1 дріб., Ванілін за смаком, Соняшникова олія за смаком, Вершкове масло 20 г, Яблуко 1 шт., Яйце1 шт.

Приготування
Очищаємо яблуко від шкірки. Видаляємо серцевину та насіння. Нарізаємо його маленьким кубиком. Розігріваємо сковороду із вершковим маслом. Прогріваємо на ній яблука з невеликою кількістю цукру протягом декількох хвилин.

Готуємо тісто. Перетираємо сир через сито. Додаємо до нього 1 ст. л. цукру, сіль та ванілін. Вбиваємо яйце. Всипаємо 1 ст. л.  борошна. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності. До сирної маси додаємо яблука, що охолонули. Добре перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

На робочу поверхню просіваємо борошно, що залишилося. Формуємо на ній круглі заготовки із сиру за допомогою вологих рук. Обвалюємо майбутні сирники у борошні.

За допомогою спеціальної форми або склянки з великим діаметром надаємо їм ідеальної форми, використовуючи кругові рухи.
У сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо сирники до золотистості із двох сторін. Готово!

Якщо ви хочете, щоб ваші сирники мали рум’яну скоринку, обвалюйте їх перед смаженням у суміші борошна та кукурудзяного крохмалю. Тоді зовні вони будуть хрусткими, а всередині надзвичайно соковитими. Подавати їх варто зі сметаною або зі згущеним молоком. Смачного!

Олена

Recent Posts

Кришталева душа України: подорож з Кам’янського на Шацькі озера

Цією статтею ми продовжуємо цикл «Пізнаємо Україну», в якому розповідаємо про дивовижні місця та мальовничі…

17 хв. ago

У Кам’янському мобільний клас безпеки завітав у гості до дошкільнят

Правоохоронці продовжують навчати наймолодших мешканців міста правилам безпечної поведінки. Цього разу мобільний клас безпеки завітав…

17 хв. ago

Рецепт дня: Помідори у власному соку

Помідори у власному соку по-домашньому - справжнє гастрономічне задоволення. Заготівлю зручно застосовувати в кулінарії, наприклад,…

46 хв. ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське  з 10 по 17 вересня: Музей історії міста…

1 годину ago

Інформація про стан атмосферного повітря у Кам’янському

За результатами досліджень відокремленого структурного підрозділу Кам’янського міського відділу лабораторних досліджень державної установи «Дніпропетровський обласний…

1 годину ago

Монатік та Дорофєєва презентували спільний трек “If you know what I mean” (відео)

9 вересня Надя Дорофєєва знову презентувала дуетну музичну новинку вже з іншим артистом - Дмитром…

2 години ago