Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яблучні сирники

Смачнішими за класичні сирники можуть бути тільки яблучні сирники, приготовані на сковороді. Вони мають дуже свіжий та незвичайний смак, який оцінять навіть найсуворіші кулінарні критики.

До того ж готується ця страва досить просто. Єдина відмінність від традиційного рецепта – додавання яблук. Їх потрібно добре помити і очистити. Потім фрукти слід нарізати та обсмажити з вершковим маслом та цукром на сковороді. Такі карамельні яблучка – розкішне доповнення до ніжного сиру. Ідеальна комбінація!

Для приготування ідеального сніданку слід правильно вибирати сир. Обов’язково позбавтеся зайвої сироватки, що міститься в кисломолочному продукті, перед початком приготування. Для цього викладіть сир у марлю і підвісьте його (наприклад, над раковиною). Зачекайте, доки стече зайва рідина.

Складові
Сир 300 г, Цукор 1,5 ст. л., Борошно 3 ст. л., Сіль 1 дріб., Ванілін за смаком, Соняшникова олія за смаком, Вершкове масло 20 г, Яблуко 1 шт., Яйце1 шт.

Приготування
Очищаємо яблуко від шкірки. Видаляємо серцевину та насіння. Нарізаємо його маленьким кубиком. Розігріваємо сковороду із вершковим маслом. Прогріваємо на ній яблука з невеликою кількістю цукру протягом декількох хвилин.

Готуємо тісто. Перетираємо сир через сито. Додаємо до нього 1 ст. л. цукру, сіль та ванілін. Вбиваємо яйце. Всипаємо 1 ст. л.  борошна. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності. До сирної маси додаємо яблука, що охолонули. Добре перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

На робочу поверхню просіваємо борошно, що залишилося. Формуємо на ній круглі заготовки із сиру за допомогою вологих рук. Обвалюємо майбутні сирники у борошні.

За допомогою спеціальної форми або склянки з великим діаметром надаємо їм ідеальної форми, використовуючи кругові рухи.
У сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо сирники до золотистості із двох сторін. Готово!

Якщо ви хочете, щоб ваші сирники мали рум’яну скоринку, обвалюйте їх перед смаженням у суміші борошна та кукурудзяного крохмалю. Тоді зовні вони будуть хрусткими, а всередині надзвичайно соковитими. Подавати їх варто зі сметаною або зі згущеним молоком. Смачного!

Олена

Recent Posts

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

3 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

4 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

5 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

6 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

6 години ago

Гай Річі готує новий фільм

Режисер Гай Річі зніме фільм Wife and Dog ("Дружина і собака"), який, як і його…

7 години ago