Кам’янське – одне з небагатьох міст України, де школярі навчаються очно

У ці дні в с. Кам’яниця, що на Закарпатті України, проходить Національний освітній форум керівників управлінь освіти та департаментів під назвою «Освіта в Україні – виклики сьогодення та перспективи майбутнього». Такі заходи проводяться в нашій країні регулярно восени та навесні. Кам’янське на цьому форумі представила директор департаменту з гуманітарних питань Наталя Рева. Вона поділилася з нами подробицями заходу.

Метою форуму э створення пулу громад-побратимів для формування максимально тісних зв’язків та партнерської співпраці в розв’язанні й подоланні гуманітарних та економічних питань на шляху європейської інтеграції. Обмін досвідом та кращими практиками, що може стати надійним фундаментом для ефективної та багаторічної співпраці.

У форумі беруть учать 73 учасники з різних областей нашої країни. Теми цьогорічного зібрання – цифровізація освіти та освіта в умовах воєнного стану. Дніпропетровщину на форумі також представляють шість учасників з Дніпра, Обухівської, Могилівської громади та Верхівцевого. Лозунгом освітян Кам’янського на форумі стало: війна, освіта, допомога, перемога!

На заході Наталя Рева поділилася досвідом організації освітнього процесу в Кам’янському в умовах воєнного стану та розповіла про потужний волонтерський рух освітян міста. Наше місто було прикладом для всіх учасників форуму, вони були приємно здивовані, що місто, яке знаходиться недалеко від лінії фронту відновило освітній процес у закладах освіти очно. В Україні небагато громад взяли на себе відповідальність прийняти дітей в школах та садочках. В Дніпропетровській області тільки в Кам’янському відновили освітній процес в змішаному та офлайн форматі. Школи і садочки міста Дніпра працюють виключно дистанційно. Це й не дивно, адже наш обласний центр – одна з бажаних цілей російських військових, тому він часто зазнає авіаційних атак. А гарантувати безпеку дітей за таких умов неможливо.

Навчання дітей Кам’янського офлайн стало можливим тільки тому, що в школах та садочках були облаштовані укриття завдяки тісній співпраці міської влади, батьків та педагогічних колективів. Завдяки особистій ініціативі міського голови Кам’янського Андрія Білоусова діти змогли повернутися в школи, але попередньо для цього були створені безпечні умови для їх перебування у навчальних закладах. З міського бюджету були виділені кошти на облаштування укриттів для забезпечення там усіх необхідних умов: вентиляції, каналізації, аварійного освітлення. На сьогодні в нашому місті в 41 закладі освіти діти навчаються очно або в змішаному форматі. І тільки школа № 6 залишилася працювати виключно дистанційно, тому що в цьому закладі немає укриття та немає можливості безпечно розташувати дітей під час повітряної тривоги. Із 50-ти дитячих садочків тільки 8 не мають укриттів та працюють дистанційно. Тому переважна частина дітей відвідує садочки, що дозволяє малюкам отримувати повноцінну дошкільну освіту, а їх батькам ходити на роботу.

Більш детальну інформацію про підсумки форуму ми розповімо згодом.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

9 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

13 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

15 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

15 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

16 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

16 години ago