Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Повітряне суфле із желе

Всього 2 продукти, 15 хвилин часу та яскравий десерт, як з кондитерської, на вашому столі. Звучить як вигадка, чи не так? Але це так і є. Сьогодні ми поділимося знахідкою, що буквально розбурхала всі кулінарні сторінки Інтернету. Так-так, мова піде про незвичайне пористе суфле з покупного желе.

На смак це щось незвичайне. Звичайно, є асоціація з домашнім суфле, але в той же час структура десерту ще повітряніша і тане в роті. При цьому маса застигла стабільна, її легко різати. Суфле із порошкового желе не схоже ні на зефір, ні на маршмеллоу, це якась нескінченно ніжна солодка вата. Повірте, всі будуть у захваті, а надто діти.

Рецепт розрахований на форму розміром 24 на 17 см. Вага готового виробу становить близько 500-550 г. Також звертайте увагу і на вагу самого порошку, за стандартом желе зазвичай йде по 78 г в упаковці. Печиво підбирайте на свій смак, підходить як цукрове, так і затяжне або крекерне. Загалом, рецепт робочий, треба куштувати!

складові
Полуничне желе 2 шт., Вода 200 мл, Печиво 140 г

Приготування
1. Для початку застеліть харчовою плівкою форму. На дно викладіть будь-яке печиво.

2. У глибоку миску висипте 2 упаковки желе та залийте 200 мл окропу. Перемішайте суміш так, щоб цукрово-желатинові крупинки повністю розчинилися. Залишіть суміш на 5 хвилин, щоб вона охолола і стала теплою.

3. Далі отриману суміш починайте збивати міксером. Спочатку робіть це на низьких обертах, потім поступово збільшуйте швидкість.

4. Через 5 хвилин збивання маса повинна посвітлішати і збільшитися в обсязі, а через 10 – ще підрости і загуснути.
Через 15 хвилин активного збивання маса стане схожою на щільний крем, який добре тримається на вінчику. Ось тепер настав час швидко перекласти заготівлю на печиво. У складі є желатин, тому маса схоплюється просто моментально.

5. Поверхню полуничного суфле акуратно розрівняйте ложкою, а зверху викладіть печиво, що залишилося.

6. Після – застеліть десерт харчовою плівкою і поставте в холодильник на годину, щоб він добре застиг. Через деякий час видаліть плівку і акуратно відокремте краї. Для зручності поставте дошку догори і переверніть форму. Останньою видаліть плівку, повітряна маса до неї не прилипає.

Готовий торт розріжте порційно та подавайте до столу. Таке суфле відмінно поєднується як із холодними, так і теплими напоями.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині отруїлися двоє дітей

Допитливість маленьких дітей ледь не привела до трагічних наслідків. Їх врятувала професійність лікарів «швидкої». Про…

34 хв. ago

У Дніпрі під Opel провалився асфальт

У четвер, 21 листопада, на вулиці Івана Акінфієва сталася ДТП. Тут під Opel провалився асфальт.…

2 години ago

У Кам’янському все спокійно

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула спокійно…

2 години ago

Під ранок ворог вдарив по Дніпропетровщині

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Під ранок агресор вдарив по Нікопольщині. Спрямував дрон-камікадзе…

2 години ago

На Дніпропетровщині спіймали двох серійних крадіїв

Слідчі Нікополя скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох серійних крадіїв. Один із них протягом…

2 години ago

У Дніпрі 19-річна дівчина вистрибнула з вікна 21-го поверху

Трагедія сталася на проспекті Олександра Поля. Там 19-річна дівчина вистрибнула з вікна 21-го поверху будинку.…

2 години ago