Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Повітряне суфле із желе

Всього 2 продукти, 15 хвилин часу та яскравий десерт, як з кондитерської, на вашому столі. Звучить як вигадка, чи не так? Але це так і є. Сьогодні ми поділимося знахідкою, що буквально розбурхала всі кулінарні сторінки Інтернету. Так-так, мова піде про незвичайне пористе суфле з покупного желе.

На смак це щось незвичайне. Звичайно, є асоціація з домашнім суфле, але в той же час структура десерту ще повітряніша і тане в роті. При цьому маса застигла стабільна, її легко різати. Суфле із порошкового желе не схоже ні на зефір, ні на маршмеллоу, це якась нескінченно ніжна солодка вата. Повірте, всі будуть у захваті, а надто діти.

Рецепт розрахований на форму розміром 24 на 17 см. Вага готового виробу становить близько 500-550 г. Також звертайте увагу і на вагу самого порошку, за стандартом желе зазвичай йде по 78 г в упаковці. Печиво підбирайте на свій смак, підходить як цукрове, так і затяжне або крекерне. Загалом, рецепт робочий, треба куштувати!

складові
Полуничне желе 2 шт., Вода 200 мл, Печиво 140 г

Приготування
1. Для початку застеліть харчовою плівкою форму. На дно викладіть будь-яке печиво.

2. У глибоку миску висипте 2 упаковки желе та залийте 200 мл окропу. Перемішайте суміш так, щоб цукрово-желатинові крупинки повністю розчинилися. Залишіть суміш на 5 хвилин, щоб вона охолола і стала теплою.

3. Далі отриману суміш починайте збивати міксером. Спочатку робіть це на низьких обертах, потім поступово збільшуйте швидкість.

4. Через 5 хвилин збивання маса повинна посвітлішати і збільшитися в обсязі, а через 10 – ще підрости і загуснути.
Через 15 хвилин активного збивання маса стане схожою на щільний крем, який добре тримається на вінчику. Ось тепер настав час швидко перекласти заготівлю на печиво. У складі є желатин, тому маса схоплюється просто моментально.

5. Поверхню полуничного суфле акуратно розрівняйте ложкою, а зверху викладіть печиво, що залишилося.

6. Після – застеліть десерт харчовою плівкою і поставте в холодильник на годину, щоб він добре застиг. Через деякий час видаліть плівку і акуратно відокремте краї. Для зручності поставте дошку догори і переверніть форму. Останньою видаліть плівку, повітряна маса до неї не прилипає.

Готовий торт розріжте порційно та подавайте до столу. Таке суфле відмінно поєднується як із холодними, так і теплими напоями.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині за тиждень 10 людей звернулися до медиків через укуси тварин

Серед постраждалих - двоє дітей. Про це повідомили в Дніпропетровському ОЦКПХ МОЗ. Протягом минулого тижня до…

1 годину ago

СБУ підірвала опори Кримського мосту (відео)

СБУ провела нову унікальну спецоперацію і втретє вразила Кримський міст — цього разу під водою!…

2 години ago

Яким може бути шахрайство на темі військовополонених та як йому протидіяти?

Актуальні схеми шахрайства та способи їх уникнення. Офіс Омбудсмана України спільно з Національною поліцією України…

2 години ago

Ірина Білик через 30 років перевипустила хіт “Так просто” (відео)

Українська співачка Ірина Білик перевипустила легендарний хіт "Так просто" та просто приголомшила його новим звучанням. Загалом, виконавиця…

3 години ago

У просторі «Сталеві» відбулася дружня зустріч ветеранів Каметсталі та Південного ГЗК

Провадити ветеранську політику руками ветеранів і створювати новий досвід ветеранського єднання. У Кам’янському хабі вітали…

4 години ago

Кам’янські тхеквондисти стали призерами всеукраїнських турнірів

З 30 травня по 1 червня у селі Колоденка, Рівненської області, було проведено чемпіонат України…

4 години ago