Не дуже відомий ювілей у Кам’янському

Мабуть, мало хто в нашому місті не знає про спортивний клуб «Дніпровець» (колишній «Дзержинка»), який належав теж тепер вже колишньому ДМК імені Дзержинського.
В той же час дуже небагато знають про те, що саме сьогодні, 5 квітня цей спортивний клуб відзначає своє 60-річчя. За цей час у клубі було виховано немало чемпіонів України та СРСР, призерів Олімпійських ігор та європейських і світових першостей. Десятки тисяч містян ходили сюди поплавати у басейні, потренуватися у спортивних секціях. Тут проходили спартакіади ДМК, де вирували справжні спортивні пристрасті, немало спортсменів і глядачів збирав і стадіон, де проходили комбінатовські, міські та обласні змагання. Саме тут грав перший і поки що останній в історії Дніпродзержинська-Кам’янського професійний футбольний клуб «Сталь». Колись, на початку 90-х років минулого століття, саме на стадіоні «Дзержинки» проходили гучні святкування Дня металурга за участю «зірок» української естради, які неодмінно закінчувалися багатотисячною дискотекою та феєрверком.
Звісно, з часом приходили зміни, і не завжди позитивні. Володарі ДМК розпочали було, але згодом через кризу припинили капітальний ремонт стадіону, і зараз він так і стоїть напівзруйнований. У рамках декомунізації спортклуб змінив назву і став «Дніпровцем», але проблеми лишились – неремонтовані приміщення, труднощі з роботою секцій, потім закрився і басейн. А кілька років тому нові володарі ДМК не лише перейменували комбінат, а й виставили на продаж приміщення спортклубу. Його купила структура з Дніпра і в черговий раз перейменувала клуб на чи то «Спортивне», чи то «Здорове життя». Зараз басейн почав працювати, приймає спортсменів і зал на другому поверсі. Може, є шанс відродити колишню славу клубу. І, що цікаво – схоже, нові господарі вирішили не «городити город», а повернули клубу його колишню назву «Дніпровець».
То ж з ювілеєм тих, хто працював і працює, хто виховувався і виховується, хто просто ходив і ходить тренуватися у «Дніпровець». Хочеться вірити, що тяжкі часи минуть, і наш спортклуб буде знову відомим не лише у Кам’янському, а й в Україні та за її межами.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

18 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

19 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

20 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

20 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

21 годину ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

22 години ago