Нехай вона іноді була сухою або скоринка здавалася надто гіркою від випікання в печі. Але той незабутній смак на все життя стає одним із найяскравіших спогадів безтурботного часу. Через це часто здається, що без бабусиної сам Великдень вже не той.
І тому, може, не щороку, але виникає гостре бажання спекти саму класичну паску, без експериментів із текстурою, зайвих добавок та навченої глазурі. Ось тільки розпитати, що так як у такому рецепті часто немає можливості. Саме тому сьогодні ми вирішили піднести вам рецепт паски, у якої смак буде такий самий, як у дитинстві у бабусі.
Складові
160 мл молока, 8 г сухих дріжджів або 30 г свіжих, 700 г борошна, 5 яєць, 150 г цукру, 100 г родзинок, 130 г вершкового масла
щіпка ванільного цукру, дрібка солі, 70 г жирної сметани
Інгредієнти для глазурі
1 яєчний білок, 4 ст. л. цукрової пудри, щіпка лимонної кислоти
Приготування
1. У тепле молоко висипаємо сухі дріжджі та трохи борошна, щоб вийшла консистенція, як на оладки. Ретельно перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин у теплому місці.
2. У велику ємність розбиваємо всі 5 яєць, крім одного білка (відкладаємо на глазур) і збиваємо їх. Додаємо сіль із цукром і збиваємо ще раз до пишності. Потім додаємо сметану і попередньо розтоплене, але охолоджене вершкове масло і знову перемішуємо.
3. Після того, як дріжджова суміш настоїться 20 хвилин, вливаємо її в яєчну і ще раз ретельно перемішуємо. Після цього просіюємо борошно, що залишилося (можна зробити це двічі, спочатку в суху ємність, а потім в рідку суміш, для більшої пишності) і додаємо її до інших інгредієнтів.
4. Після додавання борошна всипаємо в тісто попередньо промиті родзинки, перемішуємо і готуємося місити тісто. Змащуємо руки олією і на столі добре вимішуємо тісто, але намагаючись не тиснути на нього занадто сильно. Розподіляємо готове тісто за формами, у висоту його має бути не більше половини форми, а краще взагалі третина. Після цього накриваємо тканиною і залишаємо на півтори години у теплому місці.
5. Через півтори години розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо в ній паски протягом 45 хвилин. Після випікання дістаємо паски і даємо їм охолонути. Після остигання готуємо глазур, збивши білок із цукровою пудрою та лимонною кислотою. Залишилося покрити паски глазур’ю і прикрасити посипанням.
Звучить цей рецепт досить просто, але на практиці доведеться трохи попітніти. Краще запланувати собі цілий день для цього заняття, а не якийсь вечір. Але, самостійно приготувавши таку паску і знову відчувши той незабутньій смак дитинства, спробувавши її, ви зрозумієте, що всі старання коштували того.
24 травня у Кам’янському пройде спортивно-масовий захід “Велодень 2025”. Цьогорічна подія об’єднає юних учасників на…
У рамках реалізації молодіжної політики у Кам’янському заснували Об’єднання учнівського самоврядування — новий підрозділ Молодіжної…
Фільм Сари Джесіки Паркер "Перший ряд" про українську балетну трупу та ветерана війни Олександра Терена…
Міжнародний День музеїв для музейників подвійне свято. З одного боку, вони приймають вітання від справжніх…
Волонтерський центр щиро запрошує всіх охочих на безкоштовні гарячі обіди, які проводять щодня з понеділка…
З приходом тепла і літа українці починають активно проводити час на природі. Приготування їжі просто…