Categories: Події

На Дніпропетровщині ловлять порушників нерестової заборони

Від початку нерестової заборони на Дніпропетровщині викрито 50 правопорушень. Про це повідомили в Дніпропетровському рибоохоронному патрулі.

У період з 1 по 10 квітня державні інспектори Дніпропетровського рибоохоронного патруля зафіксували 50 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 38 протоколів – за ч.3 ст.85 КУпАП, 10 – за ч.4 ст.85 КУпАП. Також оформлено 2 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період у порушників вилучено 78кг водних біоресурсів та 18од. заборонених знарядь лову (сітки, раколовки, «драчі»). Накладено штрафів на суму 3213грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 259947грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Василь Волков.

Для прикладу, 5 квітня державні інспектори виявили громадянина, який незаконно добував водні біоресурси з гумового човна на Єлизаветівському котловані, поблизу с.Єлизаветівка Дніпровського району. За допомогою раколовки порушнику вдалося добути 20 раків. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 66640грн.

6 квітня аналогічне порушення зафіксовано на Кам’янському водосховищі, поблизу с.Мишурин Ріг Кам’янського району. Виявлено громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями –2 сітками. У такий спосіб порушнику вдалося добути 50 кг риби, а саме: плітка, плоскирка, карась сріблястий, окунь та лящ. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 169609грн.

На винних осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до правоохоронних органів за місцями скоєння правопорушень. Розглядається питання про відкриття кримінальних проваджень за ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним промислом). Човни, заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському лівобережний канал перетворюється на болото

Нині, у воєнний період, коли люди не можуть дозволити собі виїхати у відпустку чи з…

13 години ago

На Дніпропетровщині розшукують зниклого чоловіка

Криворізькі правоохоронці розшукують 50-річного Олександра Пірогова. Повідомлення про зникнення чоловіка надійшло до поліції 1 вересня. …

13 години ago

У Дніпрі дівчина вистрибнула з вікна багатоповерхівки (фото 18+)

В одній з багатоповерхівок Дніпра на проспекті Героїв дівчина вистрибнула з вікна, передає "Відомо" з…

14 години ago

Під Дніпром зникла дівчинка

Поліція м. Кривий Ріг розшукує 17-річну Тетяну Удольцову. 30 серпня дівчина пішла з дому та…

14 години ago

Мешканець Дніпропетровщини підпалював автівки ЗСУ в столиці на замовлення спецслужб рф

На Київщині затримали двох зловмисників, які за завданням російських спецслужб підпалювали автомобілі ЗСУ у столиці.…

15 години ago

По Дніпропетровщині били дронами та артилерією

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. Також він привітав розвідників зі святом. "Від вечора…

15 години ago