Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пікантна курка у кока-колі

Щоб зробити стегенця пряними та соковитими, вам не доведеться маринувати їх у пиві чи вершках. Є оригінальніший спосіб приготувати м’ясо. Смажена курка у пікантному маринаді підкорить вас своїм бездоганним смаком.

Головна особливість цієї страви – додавання кока-коли. Завдяки їй м’ясо стає дуже соковитим та відрізняється пікантністю. Візьміть півлітрову пляшечку газованого напою та приступайте до приготування.

Після того як стегна добре промаринуються в кока-колі, їх потрібно буде запанірувати. Для цього рекомендуємо зробити спеціальну пряну суміш. Вам знадобиться борошно та велика кількість спецій, яких не потрібно шкодувати. Все змішали – пряна паніровка для смачної курки готова.

Складові
«Кока-кола» 0,5 л, Куряче стегно 6 шт., Сіль 2 ч. л., Томатна паста 2 ч. л., Суха аджика 0,5 ч.л., Перець чорний мелений за смаком, Часник сухий 0,5 ч.л., Паприка 0,5 ч. л., Пшеничне борошно 1 скл., Розмарин 15 г, Соняшникова олія за смаком, Часник 1 зуб.

Приготування
1. Готуємо маринад. У миску всипаємо 1 ч. л. солі. Додаємо томатну пасту. Заливаємо все газованою водою. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо та додаємо до інших інгредієнтів. Добре перемішуємо всі інгредієнти віночком.

2. Акуратно звільняємо курячі стегна від кісток та шкіри. Промиваємо їх під проточною водою. Обсушуємо за допомогою паперових рушників. Занурюємо м’ясо в маринад. Зверху поміщаємо гілочку розмарину. Накриваємо ємність харчовою плівкою. Забираємо її в холодильник на 1-2 години.

3. Готуємо паніровку. Насипаємо пшеничне борошно на тарілку. Додаємо копчену паприку, сушений часник, мелений перець, сіль, що залишилася, і суху аджику. Добре все перемішуємо.

4. Викладаємо курячі стегна на сито. Даємо стекти зайвої рідини. Потім пануємо їх у пряній суміші з усіх боків.
5. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо стегна із двох сторін до золотистості.

Готувати курочку рекомендуємо на середньому вогні. Кришкою її не накривайте. Тільки тоді ви отримаєте золотисту і хрустку скоринку. До речі, після смаження не забудьте викласти стегенця на паперовий рушник, щоб стек зайвий жир.

Олена

Recent Posts

Дніпрянка ховала вдома боєприпаси

У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…

16 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…

18 години ago

Під Кам’янським у молодого чоловіка стався корововилив мозку: швидка спрацювала оперативно

Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…

18 години ago

У Дніпрі сталася смертельна ДТП: поліція розшукує свідків

Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…

19 години ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: четверо постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…

19 години ago

На Дніпропетровщині на шахті загинув працівник

На одній з шахт Кривого Рогу трагічно загинув працівник. Про це повідомили у пресслужбі Криворізького залізорудного комбіату.…

20 години ago