Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пікантна курка у кока-колі

Щоб зробити стегенця пряними та соковитими, вам не доведеться маринувати їх у пиві чи вершках. Є оригінальніший спосіб приготувати м’ясо. Смажена курка у пікантному маринаді підкорить вас своїм бездоганним смаком.

Головна особливість цієї страви – додавання кока-коли. Завдяки їй м’ясо стає дуже соковитим та відрізняється пікантністю. Візьміть півлітрову пляшечку газованого напою та приступайте до приготування.

Після того як стегна добре промаринуються в кока-колі, їх потрібно буде запанірувати. Для цього рекомендуємо зробити спеціальну пряну суміш. Вам знадобиться борошно та велика кількість спецій, яких не потрібно шкодувати. Все змішали – пряна паніровка для смачної курки готова.

Складові
«Кока-кола» 0,5 л, Куряче стегно 6 шт., Сіль 2 ч. л., Томатна паста 2 ч. л., Суха аджика 0,5 ч.л., Перець чорний мелений за смаком, Часник сухий 0,5 ч.л., Паприка 0,5 ч. л., Пшеничне борошно 1 скл., Розмарин 15 г, Соняшникова олія за смаком, Часник 1 зуб.

Приготування
1. Готуємо маринад. У миску всипаємо 1 ч. л. солі. Додаємо томатну пасту. Заливаємо все газованою водою. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо та додаємо до інших інгредієнтів. Добре перемішуємо всі інгредієнти віночком.

2. Акуратно звільняємо курячі стегна від кісток та шкіри. Промиваємо їх під проточною водою. Обсушуємо за допомогою паперових рушників. Занурюємо м’ясо в маринад. Зверху поміщаємо гілочку розмарину. Накриваємо ємність харчовою плівкою. Забираємо її в холодильник на 1-2 години.

3. Готуємо паніровку. Насипаємо пшеничне борошно на тарілку. Додаємо копчену паприку, сушений часник, мелений перець, сіль, що залишилася, і суху аджику. Добре все перемішуємо.

4. Викладаємо курячі стегна на сито. Даємо стекти зайвої рідини. Потім пануємо їх у пряній суміші з усіх боків.
5. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо стегна із двох сторін до золотистості.

Готувати курочку рекомендуємо на середньому вогні. Кришкою її не накривайте. Тільки тоді ви отримаєте золотисту і хрустку скоринку. До речі, після смаження не забудьте викласти стегенця на паперовий рушник, щоб стек зайвий жир.

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

11 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

12 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

12 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

13 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

13 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

14 години ago