Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пікантна курка у кока-колі

Щоб зробити стегенця пряними та соковитими, вам не доведеться маринувати їх у пиві чи вершках. Є оригінальніший спосіб приготувати м’ясо. Смажена курка у пікантному маринаді підкорить вас своїм бездоганним смаком.

Головна особливість цієї страви – додавання кока-коли. Завдяки їй м’ясо стає дуже соковитим та відрізняється пікантністю. Візьміть півлітрову пляшечку газованого напою та приступайте до приготування.

Після того як стегна добре промаринуються в кока-колі, їх потрібно буде запанірувати. Для цього рекомендуємо зробити спеціальну пряну суміш. Вам знадобиться борошно та велика кількість спецій, яких не потрібно шкодувати. Все змішали – пряна паніровка для смачної курки готова.

Складові
«Кока-кола» 0,5 л, Куряче стегно 6 шт., Сіль 2 ч. л., Томатна паста 2 ч. л., Суха аджика 0,5 ч.л., Перець чорний мелений за смаком, Часник сухий 0,5 ч.л., Паприка 0,5 ч. л., Пшеничне борошно 1 скл., Розмарин 15 г, Соняшникова олія за смаком, Часник 1 зуб.

Приготування
1. Готуємо маринад. У миску всипаємо 1 ч. л. солі. Додаємо томатну пасту. Заливаємо все газованою водою. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо та додаємо до інших інгредієнтів. Добре перемішуємо всі інгредієнти віночком.

2. Акуратно звільняємо курячі стегна від кісток та шкіри. Промиваємо їх під проточною водою. Обсушуємо за допомогою паперових рушників. Занурюємо м’ясо в маринад. Зверху поміщаємо гілочку розмарину. Накриваємо ємність харчовою плівкою. Забираємо її в холодильник на 1-2 години.

3. Готуємо паніровку. Насипаємо пшеничне борошно на тарілку. Додаємо копчену паприку, сушений часник, мелений перець, сіль, що залишилася, і суху аджику. Добре все перемішуємо.

4. Викладаємо курячі стегна на сито. Даємо стекти зайвої рідини. Потім пануємо їх у пряній суміші з усіх боків.
5. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо стегна із двох сторін до золотистості.

Готувати курочку рекомендуємо на середньому вогні. Кришкою її не накривайте. Тільки тоді ви отримаєте золотисту і хрустку скоринку. До речі, після смаження не забудьте викласти стегенця на паперовий рушник, щоб стек зайвий жир.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

4 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

6 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

7 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

7 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

8 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

8 години ago