Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Лаваш із фаршем

Вже втомилися від яєчні та бутербродів вранці? Рекомендуємо приготувати на сніданок дещо цікавіше. Ароматний лаваш із фаршем на сковороді — саме те, що треба. Обсмажте його, щоб поласувати шалено смачною стравою.

Як начинку можна використовувати абсолютно все. Можна навіть надати цій страві смаку бургера. Для цього вам необхідний фарш, сир, трохи цибулі, листя салату, а також солоний огірочок. Результат буде дивовижним!

Перед початком формування страви лаваш необхідно обрізати за діаметром вашої сковороди. До речі, ви можете придбати відразу круглі заготівлі, щоб не грати з наданням потрібної форми. Купуйте лаваш, призначений для приготування тортильї. В цьому випадку обрізати його не доведеться.

складові
Лаваш 4 шт., Цибуля 1 шт., Листя салату за смаком, Сіль 0,5 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Коріандр за смаком, Майонез 4 ст. л., Кетчуп 4 ст. л., Вершкове масло за смаком, Курячий фарш 500 г, Твердий сир 120 г.

Приготування
1. Обрізаємо лаваш за діаметром сковороди. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо.

2. У глибокій ємності з’єднуємо м’ясний фарш із цибулею. Додаємо сіль, чорний перець та мелений коріандр. Перемішуємо все до однорідності. Розділяємо м’ясну начинку на 4 частини. Викладаємо одну частину фаршу на круглу заготовку з лаваша, рівномірно її розподіляючи по всій поверхні.

3. Розігріваємо сковороду із вершковим маслом. Викладаємо на неї лаваш фаршем донизу. Обсмажуємо на помірному вогні протягом 3-5 хвилин.
4. В окремій ємності з’єднуємо майонез та кетчуп. Добре їх перемішуємо. Нарізаємо сир тонкими пластинками.
5. Перевертаємо лаваш та змащуємо його соусом. Викладаємо зверху сир. Збільшуємо трохи вогонь і накриваємо лаваш кришкою.
6. Промиваємо листя салату. Нарізаємо його невеликими шматочками. Викладаємо частину листя на сир, що розплавився. Складаємо лаваш удвічі та знімаємо його зі сковороди.

Виконайте ті ж дії з інгредієнтами, що залишилися. Так у вас вийде чотири порції соковитого лаваша! Під час приготування цієї страви ви можете замінити майонез і кетчуп, наприклад, саморобним томатним соусом із прянощами. Тоді ваш сніданок вийде ще ароматнішим. Не бійтеся експериментувати!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся квест до Всесвітнього дня музеїв від ГО «Молода Бджола»

10 команд занурились в захопливий світ української історії та культури, виконуючи різні завдання на локаціях…

6 хв. ago

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

4 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

5 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

5 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

5 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

6 години ago