Громади Дніпропетровщини пройшли тренінг із впровадження е-демократії та електронних послуг

Для представників громад області провели тренінг. За круглим столом опановували інструменти е-демократії. А ще «прокачували» навички впровадження електронних послуг. 

«Зібрали сьогодні цифровізаторів області. Аби показати різноманітні цифрові інструменти, які існують зараз. Їх – величезна кількість. Хочемо, аби громади радилися зі своїми жителями, були сучасними, йшли вперед, розвивалися», – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

Учасникам тренінгу розповіли про впровадження цифрових послуг, інструментів е-демократії.

Таких, зокрема, як електронна петиція, електронна консультація, бюджет участі, програма «Відкрите місто».

«Такі сервіси наближають місцеву владу до своїх мешканців. Заохочують громадськість брати участь у різних проєктах, бути соціально активними. Долучатися до прийняття рішень. В нагоді для цього – цифрові інструменти. Як ними користуватися, сьогодні розповіли нашим слухачам», – сказала регіональний координатор Програми EGAP у Дніпропетровській області Наталія Піскоха.

Начальник відділу цифрових трансформацій Лозуватської громади Ігор Петренко розповів, що для мешканців вже запровадили електронні консультації. На стадії впровадження – петиції.

«А ще ми активно використовуємо онлайн-опитування. Наприклад, запустили процес перейменування вулиць у нашій громаді. Таких топонімів зо три десятка. Радимося із місцевими, обговорюємо нові назви», – розповів Ігор Петренко.

Він додав, що 1 грудня 2022 року в громаді відкрився ЦНАП. Він має головний офіс і шість віддалених робочих місць. Загалом щотижня вони надають до 200 послуг. Готуються й до впровадження нових сервісів. Зокрема, комплексної послуги для бійців, їхніх рідних та сімей загиблих воїнів «Я – Ветеран».

Під час зустрічі провели й проміжні підсумки проєкту з цифровізації 10 громад області. Це Божедарівська, Губиниська, Гречаноподівська, Магдалинівська, Миколаївська, Обухівська, Синельниківська, Слобожанська, Троїцька та Чернеччинська. Експерти допомогли їм створити власні програми інформатизації та цифровізації.

Учасникам вручили сертифікати. А ще від партнера проєкту Програми EGAP Фонду Східні Європа – Wi-Fi-роутери. Аби громади могли в себе створити точки доступу до безкоштовного інтернету.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі пограбували чоловіка

У Дніпрі патрульні затримали грабіжника. Удень 14 травня в поліцію надійшла інформація про грабіж у…

18 секунд ago

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

12 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

13 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

14 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

14 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

14 години ago