Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Відривний дріжджовий хліб

Іти в магазин за хлібом чи зробити самому? Таке питання нерідко стоїть перед любителями пекти хлібобулочні вироби самостійно. Серед багатьох рецептів домашнього хліба цей — дуже особливий. Відривний дріжджовий хліб на молоці виходить простим у приготуванні, дуже м’яким, рум’яним, з неповторним вершковим ароматом.

Повірте, така смакота неодмінно стане постійною у вашому сімейного меню. Ми рекомендуємо робити відразу подвійну порцію, оскільки з’їдається ця смакота миттєво. Все, що вам потрібно – це банальний набір звичайнісіньких продуктів, трохи часу і трішки зусиль. Погодьтеся, хліб, зроблений своїми руками, виходить в рази кращим за магазинний.

У народі кажуть: «Хоч би скільки їжі було в будинку, без гарного буханця хліба стіл не повний». І з цим важко не погодитись. Дріжджовий хліб на молоці чудово поєднується як із солоними добавками, так і з солодкими. Варіант для дорослих – це полити випічку, що вистигла, рослинною олією з часником і зеленню. Діти ж люблять комбінувати свіжий хліб із олією, джемом чи шоколадною пастою.

складові
Пшеничне борошно 150 г, Дріжджі 3 г, Молоко 75 мл, Жовтки 1 шт., Вершкове масло 40 г, Сіль 0,5 ч. л., цукор 1 ст. л.

Приготування
1. У миску влийте тепле молоко, додайте жовток. Перемішайте все віночком.

2. Потім висипте цукор, сіль та дріжджі. Розмішайте суміш до розчинення сипких інгредієнтів. Просійте борошно і розмішайте тісто вінчиком або ложкою. Накрийте рушником або затягніть харчовою плівкою. Залишіть так на 15 хвилин.

3. Тепер візьміть 20 г м’якого масла кімнатної температури та змішайте його з тістом. Накрийте заготовку рушником і дайте відпочити протягом 30 хвилин у теплому місці.

4. Візьміть тісто, що підійшло, і розкотіть його в тонкий корж, промажте його 10 г масла. Загорніть у конверт і знову розкотіть у коржик.
5. Тепер знову промажте заготівлю 10 г масла. Загорніть у рулет.
6. Отриманий рулет наріжте шматками товщиною 2 см. Форму для випікання промажте маслом або застеліть пергаментом.

7. Перекладіть щільно нарізані шматки хліба, накрийте плівкою або рушником і дайте спокій на годину.

8. Після цього змастіть майбутній хліб молоком. Випікайте виріб протягом 20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Аромат готового відривного хліба на молоці здатний запаморочити голову навіть тим, хто роками цурається будь-якої випічки. Спробуйте приготувати та неодмінно залиште свій коментар. Приємного апетиту та вдалих вам приготувань.

Олена

Recent Posts

Найменших кам’янчан запросили на новорічну виставу (відео)

Про святкову виставу розповів мер Андрій Білоусов. "Сьогодні на сцені театру імені Лесі Українки привітали…

7 години ago

У Дніпрі через погане самопочуття водій протаранив відбійник (відео)

Ввечері, 23 грудня, на проспекті Слобожаньскому у районі перехрестя з вулицею Богдана Хмельницького у Дніпрі…

8 години ago

Для родин загиблих військових Кам’янського провели новорічне свято (відео)

Захід відвідав мер Андрій Білоусов. "Різдвяні та Новорічні свята — це час родинного затишку та…

8 години ago

Укрзалізниця призначає додаткові поїзди для Дніпропетровщинина період Різдвяних та Новорічних свят

На різдвяно-новорічні свята "Укрзалізниця" збільшує кількість рейсів, зокрема й для мешканців Дніпропетровської області. Загалом на…

8 години ago

У Кам’янському відбулося чергове засідання виконкому

Сьогодні, 24 грудня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. До порядку денного увійшло 72…

9 години ago

У Дніпрі чоловік пограбував приватний будинок

Проник до оселі та викрав чуже майно: слідчі Дніпра направили справу до суду. 35-річний неодноразово засуджений…

9 години ago