Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Відривний дріжджовий хліб

Іти в магазин за хлібом чи зробити самому? Таке питання нерідко стоїть перед любителями пекти хлібобулочні вироби самостійно. Серед багатьох рецептів домашнього хліба цей — дуже особливий. Відривний дріжджовий хліб на молоці виходить простим у приготуванні, дуже м’яким, рум’яним, з неповторним вершковим ароматом.

Повірте, така смакота неодмінно стане постійною у вашому сімейного меню. Ми рекомендуємо робити відразу подвійну порцію, оскільки з’їдається ця смакота миттєво. Все, що вам потрібно – це банальний набір звичайнісіньких продуктів, трохи часу і трішки зусиль. Погодьтеся, хліб, зроблений своїми руками, виходить в рази кращим за магазинний.

У народі кажуть: «Хоч би скільки їжі було в будинку, без гарного буханця хліба стіл не повний». І з цим важко не погодитись. Дріжджовий хліб на молоці чудово поєднується як із солоними добавками, так і з солодкими. Варіант для дорослих – це полити випічку, що вистигла, рослинною олією з часником і зеленню. Діти ж люблять комбінувати свіжий хліб із олією, джемом чи шоколадною пастою.

складові
Пшеничне борошно 150 г, Дріжджі 3 г, Молоко 75 мл, Жовтки 1 шт., Вершкове масло 40 г, Сіль 0,5 ч. л., цукор 1 ст. л.

Приготування
1. У миску влийте тепле молоко, додайте жовток. Перемішайте все віночком.

2. Потім висипте цукор, сіль та дріжджі. Розмішайте суміш до розчинення сипких інгредієнтів. Просійте борошно і розмішайте тісто вінчиком або ложкою. Накрийте рушником або затягніть харчовою плівкою. Залишіть так на 15 хвилин.

3. Тепер візьміть 20 г м’якого масла кімнатної температури та змішайте його з тістом. Накрийте заготовку рушником і дайте відпочити протягом 30 хвилин у теплому місці.

4. Візьміть тісто, що підійшло, і розкотіть його в тонкий корж, промажте його 10 г масла. Загорніть у конверт і знову розкотіть у коржик.
5. Тепер знову промажте заготівлю 10 г масла. Загорніть у рулет.
6. Отриманий рулет наріжте шматками товщиною 2 см. Форму для випікання промажте маслом або застеліть пергаментом.

7. Перекладіть щільно нарізані шматки хліба, накрийте плівкою або рушником і дайте спокій на годину.

8. Після цього змастіть майбутній хліб молоком. Випікайте виріб протягом 20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Аромат готового відривного хліба на молоці здатний запаморочити голову навіть тим, хто роками цурається будь-якої випічки. Спробуйте приготувати та неодмінно залиште свій коментар. Приємного апетиту та вдалих вам приготувань.

Олена

Recent Posts

Баскетболістки кам’янської ДЮФШ “Надія” вибороли золото на змаганнях у Слобожанському

23 травня у спортивному комплексі «Слобожанський» відбувся яскравий турнір з баскетболу серед дівчат 5-9 класів…

2 години ago

Сьогодні у Кам’янському пройде фінал турніру з міні-футболу

У Кам’янському у суботу, 24 травня, о 14.00 відбудеться фінал турніру з міні-футболу серед команд…

3 години ago

У театрі Кам’янського пройде гала-концерт до Дня захисту дітей

1 червня, у День захисту дітей, на Новій сцені Театру ім. Лесі Українки відбудеться відбудеться…

3 години ago

У Дніпрі розшукують зниклого підлітка

Поліція Дніпра розшукує 12-річного Радоміра Рассказова. 23 травня малолітній хлопець пішов з дому в Новокодацькому…

4 години ago

На Дніпропетровщині затримано двох юнаків за диверсії на залізниці

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру юнаку у вчиненні диверсії в умовах…

4 години ago

На Дніпропетровщині чоловік забив знайомого до смерті

Поліція м. Кривий Ріг затримала підозрюваного, який побив знайомого до смерті. Під час сварки зловмисник завдав…

5 години ago