Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Відривний дріжджовий хліб

Іти в магазин за хлібом чи зробити самому? Таке питання нерідко стоїть перед любителями пекти хлібобулочні вироби самостійно. Серед багатьох рецептів домашнього хліба цей — дуже особливий. Відривний дріжджовий хліб на молоці виходить простим у приготуванні, дуже м’яким, рум’яним, з неповторним вершковим ароматом.

Повірте, така смакота неодмінно стане постійною у вашому сімейного меню. Ми рекомендуємо робити відразу подвійну порцію, оскільки з’їдається ця смакота миттєво. Все, що вам потрібно – це банальний набір звичайнісіньких продуктів, трохи часу і трішки зусиль. Погодьтеся, хліб, зроблений своїми руками, виходить в рази кращим за магазинний.

У народі кажуть: «Хоч би скільки їжі було в будинку, без гарного буханця хліба стіл не повний». І з цим важко не погодитись. Дріжджовий хліб на молоці чудово поєднується як із солоними добавками, так і з солодкими. Варіант для дорослих – це полити випічку, що вистигла, рослинною олією з часником і зеленню. Діти ж люблять комбінувати свіжий хліб із олією, джемом чи шоколадною пастою.

складові
Пшеничне борошно 150 г, Дріжджі 3 г, Молоко 75 мл, Жовтки 1 шт., Вершкове масло 40 г, Сіль 0,5 ч. л., цукор 1 ст. л.

Приготування
1. У миску влийте тепле молоко, додайте жовток. Перемішайте все віночком.

2. Потім висипте цукор, сіль та дріжджі. Розмішайте суміш до розчинення сипких інгредієнтів. Просійте борошно і розмішайте тісто вінчиком або ложкою. Накрийте рушником або затягніть харчовою плівкою. Залишіть так на 15 хвилин.

3. Тепер візьміть 20 г м’якого масла кімнатної температури та змішайте його з тістом. Накрийте заготовку рушником і дайте відпочити протягом 30 хвилин у теплому місці.

4. Візьміть тісто, що підійшло, і розкотіть його в тонкий корж, промажте його 10 г масла. Загорніть у конверт і знову розкотіть у коржик.
5. Тепер знову промажте заготівлю 10 г масла. Загорніть у рулет.
6. Отриманий рулет наріжте шматками товщиною 2 см. Форму для випікання промажте маслом або застеліть пергаментом.

7. Перекладіть щільно нарізані шматки хліба, накрийте плівкою або рушником і дайте спокій на годину.

8. Після цього змастіть майбутній хліб молоком. Випікайте виріб протягом 20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Аромат готового відривного хліба на молоці здатний запаморочити голову навіть тим, хто роками цурається будь-якої випічки. Спробуйте приготувати та неодмінно залиште свій коментар. Приємного апетиту та вдалих вам приготувань.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині грабіжники в балаклавах катували жінку заради грошей

У Марганці троє чоловіків у балаклавах побили пенсіонерку й винесли з її будинку сотні тисяч…

23 хв. ago

Минулого тижня у Кам’янському народилося 15 немовлят

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Цієї ночі на території міста…

45 хв. ago

Ворог продовжує обстрілювати Дніпропетровщину: постраждали двоє людей

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі захисники неба збили над Дніпропетровщиною 3 БпЛА,…

50 хв. ago

Заява компанії «Епіцентр» щодо знищення ТЦ у місті Кам’янське

26 липня, вночі, російськими ракетами зруйновано ще один торговельний центр «Епіцентр» — у місті Кам’янському…

52 хв. ago

Гороскоп на 28 липня 2025 року

Овен 28 липня стане днем, коли ваша рішучість і енергія знайдуть гідне застосування. Раптові зміни…

1 годину ago

У Дніпрі пес напав на велосипедистку, а його господарка втекла з місця події

У Дніпрі пес без намордника вкусив велосипедистку.  Про це повідомляє Телеканал D1. Інцидент трапився на перехресті…

1 годину ago