Який сир є найкориснішим продуктом, а який купувати не потрібно, розповіла дієтолог Лурдес Кастро Мортільяро з Нью-Йорка, пише CNN.
За словами Лурдес, білок, що міститься в сирі, є гарною альтернативою білку, отриманому з м’яса, оскільки він так само має тваринне походження і містить усі незамінні амінокислоти, яких потребує організм, але не може синтезувати їх самостійно.
Дієтолог зазначила, що сир можна вважати повноцінним білком. Однак, як і у всьому, що стосується харчування, саме загальний баланс того, що ви їсте день у день, має визначати, скільки сиру ви споживаєте.
Експерт вважає, що найкориснішим сиром є рікота. Назва сиру перекладається як “знову приготовлений”, і Кастро Мортільяро пояснила, що справжня рікота виробляється шляхом обробки сироватки, що залишилася після коагуляції молока (наприклад, овечого), для виробництва сиру (наприклад, пекоріно).
Рікота має високу концентрацію сироваткового протеїну, що легко засвоюється організмом.
“Сироватковий протеїн є однією з найбільш засвоюваних форм білка і містить дуже широкий спектр амінокислот. Так що це найкращий вибір для тих, хто хоче наростити м’язову масу, а також скинути вагу”, – пояснила вона.
На другому місці за корисністю стоїть твердий сир, але тут є нюанси.
Кастро Мортільяро вважає, що тверді сири, такі як пармезан, пекоріно або гауда, також є одними з найкорисніших варіантів, якщо вживати їх у помірних кількостях.
Оскільки вони містять менше води й більш концентровані, “у твердих сирах буде більше кальцію, і ви, ймовірно, насичуватиметеся меншою кількістю, тому що ви не їсте його багато”.
Однак, оскільки вони більш концентровані, тверді сири також можуть мати більш високий вміст натрію, ніж м’які.
“Якщо у вас гіпертонія, вам потрібно контролювати споживання натрію, або, можливо, у вас є проблеми з нирками, то, ймовірно, краще вибрати м’якіший сир”, – сказала дієтолог.
Не варто купувати сири, з високим ступенем обробки. До них відноситься крем-сир та плавлений.
Порівняно з твердими видами сирів, плавлені сири містять більше натрію, що робить їх небажаною їжею людям, які страждають на гіпертонію та інші серцево-судинні захворювання.
“Не кожен може дозволити собі купити найдорожчий та вишуканий сир. Коли справа доходить до плавлених сирів, краще їх вживати дуже рідко”, – резюмувала дієтолог.
У сквері Південного району вандали понівечили таблички на лавочках, встановлені лише місяць тому. Ці таблички…
Сьогодні, 26 вересня, відбулося засідання 77-ї чергової сесії Кам’янської міської ради. До порядку денного було включено…
Крабові палички смачні самі по собі, а якщо їх начинити, то буде шикарна закуска. Начинка може…
У прифронтових районах Дніпропетровщини облаштовуватимуть спеціальні антидронові сітки. Це стане додатковим захистом для людей, які…
Барбадоська співачка Ріанна та її коханий, американський репер A$AP Rocky, стали батьками втретє. Виконавиця нарешті народила омріяну донечку. Дівчинка…
Про чергову допомогу повідомив мер Андрій Білоусов. "Разом з громадською організацією «Бджола», благодійним фондом «Ми…