Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Часникові коржі

Забули забігти після роботи до магазину, щоб купити хліб? Не турбуйтеся про швидкий перекус наступного дня. Приготуйте золотисті часникові коржі на сковороді. Стопка цього частування — чудова альтернатива магазинному буханцю хліба.

Домашні коржики з часничком виходять дуже смачними, незважаючи на те що вимагають мінімального набору продуктів, який є у кожного на кухні. Вже через півгодини після початку приготування ви зможете подати до столу стос цих рум’яних красенів.
Для того щоб коржі добре просмажилися, не підгорівши при цьому, варто готувати їх на середньому вогні. Кришкою накривати сковороду не потрібно. Лише кілька хвилин на плиті — і коржі стануть пишними та рум’яними. Просто казка!

Складові
Пшеничне борошно 650 г, Вода 300 мл, Сухі дріжджі 1 ч. л., Сіль 3 ч. л., Цукор 2 ч. л., Олія 140 г, Цибуля 1 шт., Часник 2 шт.

Приготування
1. Очищаємо цибулю. Ріжемо її крупно. Очищаємо часник. З’єднуємо овочі та подрібнюємо їх у блендері.

2. У глибоку ємність вливаємо теплу воду. Додаємо цукор та сухі дріжджі. Добре перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин. Потім додаємо 20 г соняшникової олії та подрібнений часник з ріпчастою цибулею.

3. Вводимо більшу частину пшеничного борошна. Добре все перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, що залишилося. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин.

4. Припилюємо робочу поверхню борошном. Розкочуємо тісто в товсту ковбаску. Поділяємо її на кілька частин однакового розміру, з яких формуємо кульки. Розкочуємо їх у коржики.

5. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ній коржики до золотистості з двох боків. Готово!

Подавати такі коржики слід зі сметанним соусом. Для цього візьміть трохи зеленої цибулі. Промийте її та обсушіть. Дрібно наріжте цибулю. Всипте її до сметани. За бажання додайте ще трохи вершкового сиру для більш приємної та густої консистенції соусу. Всипте сіль та чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Ароматний соус до золотистих коржиків готовий. Смачного!

Олена

Recent Posts

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

2 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

4 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

4 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

5 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

5 години ago

На Донеччині загинув захисник з Кам’янського

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "5 травня поблизу населеного пункту Тоненьке на Донеччині, в…

6 години ago