Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Українська картопля на французький лад

Здається, що зробити з картоплі вишукану страву неможливо, однак це хибне враження. Насправді цей простий овоч може стати хітом на вашому столі.

Картопля – найпопулярніший і затребуваний овоч у всьому світі і чудово поєднується з іншими продуктами – м’ясом, грибами, рибою, овочами і навіть молоком, тому він лягає в основу багатьох страв.

Супи, закуски, оладки, але найчастіше з нього готують другі страви, які порадують своєю поживністю та різноманітністю. Рецептів приготування других страв з картоплі безліч, при цьому всі вони відрізняються своєю доступністю та простотою приготування. Ви можете зробити ніжне пюре, посмажити картоплю на сковорідці або у фритюрі, її можна запекти скибочками у поєднанні з іншими овочами чи цілими бульбами. З картоплі виходить чудове жарке, овочеве рагу, запіканки та рулети. Бульби фарширують м’ясним фаршем або грибами, роблять картопляні кошики з різними начинками та дуже оригінальні гармошки з шинкою, помідорами та сиром.

Гратен підходить усім, хто любить смачно поїсти, і кому дуже подобаються страви з апетитною запеченою скоринкою зверху. Гратен (з м’яса, овочів, фруктів) можна зустріти не лише у дорогому ресторані. Таке частування під силу приготувати вдома і вам. Варто лише освоїти кілька рецептів гратена та виявити трохи фантазії. Сирний соус, панірувальні сухарі для несолодких страв або збиті яйця та вершки для десертів – саме те, що і створює рум’яну скоринку, що визначає, багато в чому, чудовий вигляд і смак гратену.

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кілограм
  • Молоко — 120 мілілітрів
  • Вершки — 120 мілілітрів
  • Сир твердий — на смак
  • Часник — 3 зубчика
  • Вершкове масло — 10 грамів
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль — за смаком

Приготування:

  1. Тонко нарізати очищені та добре вимиті бульби картоплі. Поєднати молоко, вершки, подрібнений часник і прогріти суміш.

2. Форму змастити вершковим маслом, викласти картоплю в один шар, сіль і перець – за смаком, посипати тертим твердим сиром .

3. Шари чергувати до наповнення форми. Полити молочно-часниковою сумішшю, ще раз посипати сиром та пекти протягом 40 – 50 хвилин при температурі 175 градусів.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині чоловік жорстоко побив свою дружину

Злочин стався 7 грудня на території Самарівського району.  В ході конфлікту між цивільним подружжям 27-річна…

4 хв. ago

З Дніпра запущено поїзди до Варшави та Берліна

З 14 грудня в Україні запрацював оновлений графік руху пасажирських поїздів, який суттєво розширив можливості…

4 хв. ago

DC показав трейлер “Суперґьорл” із зіркою “Дому дракона” та Джейсоном Момоа (відео)

DC Studios показали дебютний трейлер майбутнього супергеройського блокбастера "Суперґьорл", який вийде в прокат 25 червня 2026 року.…

33 хв. ago

Ялинкові іграшки як оберіг: що варто вішати, а чого краще уникати

Ялинка на Різдво та Новий рік - це центральний елемент свята і, згідно з багатьма…

1 годину ago

Під Кам’янським жінка народила у кареті швидкої

Про це повідомили на Кам'янській станції ЕМД КНТ "ОЦЕМД та МК"ДОР" (генеральний директор Радій Шевченко…

2 години ago

2026 рік стане особливим для цих знаків Зодіаку: вони здивують усіх

2026 рік принесе несподівані можливості одразу чотирьом знакам Зодіаку. Астрологи зазначають: для них це буде…

2 години ago