Спортсменка з Дніпропетровщини представила Україну на міжнародному фестивалі повітряних зміїв світу

З 21 квітня по 1 травня 2023 р. в м. Червія в Італії відбувся 43-ийміжнародний фестиваль повітряних зміїв ARTEVENTO, найстаріший та найбільший у світі. Україну представила Поліна Дромарецька, кайт-флаєрка з Нікополя.
Цьогоріч унікальна щорічна подія світового рівня зібрала більше 250 майстрів повітряних зміїв з усіх континентів, виступи яких протягом 11 днів побачили загалом 450 тис. відвідувачів. Вже другий рік поспіль фестиваль особливо пропагував тему миру і дружби народів, заперечення будь-якої ненависті та міжнародної агресії. Учасниця Дніпропетровського обласного клубу кайт-флаїнґу «Зоряний Кайт» Поліна Дромарецька увійшла до делегації України, яка поряд із Новою Зеландію стала спеціальною країною-гостем фестивалю.
На фестивалі відбулася світова прем’єра нового спортивного кайту «Revolution Condor». Його автор Джо Гадзіцкі з США є винахідником чотирилінкових кайтів та одним з найавторитетніших у світі розробників повітряних зміїв. На знак підтримки України пан Гадзіцкі в рамках прем’єри кайта безпосередньо на головній арені фестивалю особисто дав Поліні Дромарецькій унікальні уроки зі спортивного чотирилінкового кайт-флаїнґу. За результатами тренувань на фестивалі Поліна приєдналася до «Ukrainian Kite Beauties», першої у світі міжрегіональної дівочої команди з кайтів «Revolution», де представлятиме Дніпропетровщину.
Як зазначив віце-президент Української Асоціації Повітряних Зміїв, кам’янчанин Леонід Бройтман:«Успіхи Поліни вкотре доводять високий рівень підготовки українських кайт-флаєрів на місцях, зокрема, в обласному клубі «Зоряний Кайт» під керівництвом майстра спорту Валерія Шаповалова з Кам’янського. Вдала участь нікопольчанкив ARTEVENTO, події світового рівня, є закономірним наслідком активної популяризації повітряних зміїв у регіоні обласною філією нашої Асоціації». Нагадаємо, що з 6 по 16 серпня 2020 року Нікополь приймав етап першого в історії регіону Чемпіонату Дніпропетровської області з кайт-флаїнґу, організованого Українською Асоціацією Повітряних Зміїв.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

14 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

15 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

16 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

17 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

17 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

18 години ago