Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Картопляні рулетики зі шкварками

Використовувати шкварки варто як добавку до вареників, і як начинку для випічки. Повірте, результат буде дуже смачним. Апетитні картопляні рулетики зі шкварками – яскравий тому приклад.

Замісіть ніжне тісто з відвареною картоплею та обсмажте підчеревок. Так у вас буде все готове для формування ідеальних рулетиків, які можуть послужити швидким перекусом, відмінним обідом і навіть ситною вечерею. До ранкового чаю вони теж смакуватимуть!

Невелика хитрість. Щоб вам було легше натирати картоплю, радимо її трохи недоварити. Це полегшить процес. Також спочатку змастіть терку соняшниковою олією і потім переходьте до роботи з картоплею.

Складові
Картопля 300 г, Пшеничне борошно 280 г, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Петрушка, Крахмаль 1 ст. л., Сметана 1 ст. л., Вершкове масло 40 г, Яйце 3 шт., Цибуля 2 шт., Підчеревок 200 г, Молоко за смаком.

Приготування
1. Відварюємо картоплю в трохи підсоленій воді. Даємо їй охолонути і очищаємо від шкірки. Натираємо картоплю на дрібній тертці.

2. В окремій ємності з’єднуємо пшеничне борошно з крохмалем. Добре перемішуємо. Всипаємо їх до відвареної картоплі. Вбиваємо до отриманої маси 2 яйця. Додаємо сіль, сметану та розтоплене вершкове масло. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на півгодини.

3. Очищаємо цибулю. Дрібно нарізаємо її та підчеревок. Обсмажуємо сало, доки не витопиться весь жир. Додаємо до нього цибулю. Обсмажуємо все до золотистості.

4. Промиваємо петрушку. Дрібно її нарізаємо. Додаємо зелень до підчеревка. Солимо, перчимо і перемішуємо. Готуємо ще 2 хвилини. Забираємо сковороду з вогню.
5. Розкочуємо тісто в пласт завтовшки не більше 1,5 см. Викладаємо на його край начинку. Загортаємо все в рулет. Його край склеюємо за допомогою збитого яйця.

6. Розрізаємо рулет на шматочки розміром 5 см. Викладаємо їх у форму, змащену олією. Наносимо на тісто тонкий шар молока. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готово!

Подавати трохи остиглі рулетики варто зі сметаною, а також легким салатом зі свіжих овочів. Це ситно та смачно! Обов’язково приготуйте таку страву з ніжного картопляного тіста, начинивши його ароматними шкварочками. Вам точно сподобається!

Олена

Recent Posts

У Музеї історії Кам’янського стартувало оцифрування фондів

У межах проєкту "Мобільна цифрова лабораторія" (MOCEL) тут обладнали тимчасову студію, де команда музею разом…

4 хв. ago

29-річний водій у ДТП втратив ногу: у Дніпрі помітили розтрощену Toyota

У середу, 20 серпня, у Дніпрі виявили розбиту Toyota Camry. Вона знаходилась на Сонячній Набережній, на…

34 хв. ago

Кам’янчан запрошують на ярмарку вакансій

21 серпня у Кам`янській філії Дніпропетровського ОЦЗ відбудеться ярмарок вакансій на замовлення: ТОВ «ТАС ДНІПРОВАГОНМАШ».…

1 годину ago

“Укрзалізниця” запустила додатковий потяг “Київ-Дніпро”

“Укрзалізниця” призначила п’ять додаткових поїздів. Вони будуть курсувати у різні точки країни. Потяг №220/219 Київ…

1 годину ago

У Кам’янському відновили водопостачання п’яти мікрорайонів Лівобережжя

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Фахівці завершили аварійно-відновлювальні роботи на пошкодженій ділянці колектора…

1 годину ago

На Дніпропетровщині троє чоловіків обікрали Укрзалізницю на 400 тисяч гривень

Софіївські поліцейські повідомили про підозру трьом чоловікам, причетним до підпалу та крадіжок. Вони завдали Укрзалізниці збитків…

1 годину ago