Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Вівсяний пиріг з капустою

Для бажаючих мати гарну та підтягнуту фігуру до літа вівсяний пиріг з капустою – справжній порятунок. Це дуже апетитна страва, яка дозволить смачно харчуватися, одночасно скидаючи зайву вагу.

Така корисна випічка без борошна зможе швидко наситити ваш організм, вгамуючи почуття голоду. А найважливіше — те, що хоч цей пиріг і дієтичний, він може похвалитися своїм чудовим смаком.

Цю страву можна готувати як із молодою, так і зі старою капустою. Якщо ви зупинили свій вибір на другому варіанті, після нарізки овоча вдайтеся до маленької хитрості. Додайте до нашаткованої капусти 2 дрібки солі. Потім добре помніть її руками. В даному випадку капуста у вівсяному пирозі буде неймовірно м’якою, залишаючись при цьому трохи хрумкою.

Складові
Капуста білокачанна 400 г, Вівсяні пластівці 100 г, Молоко 150 мл, Чорний перець (мелений) за смаком, Орегано 1 ч. л., Яйце 3 шт., Розпушувач 1 ч., Сіль 1 ч.л., Сир твердий 40 г.

Приготування
1. У глибокій ємності з’єднуємо 2 яйця з молоком будь-якої жирності. Всипаємо сіль, чорний мелений перець та сушений орегано. Перемішуємо усі інгредієнти.

2. До яєчно-молочної суміші всипаємо пластівці та розпушувач. Перемішуємо все вінчиком. Залишаємо на 10-15 хвилин для набухання вівсяних пластівців. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту. Додаємо її в яєчну суміш. Ретельно все перемішуємо.

3. Застилаємо форму пергаментом. Викладаємо в неї масу з капусти та вівсянки, рівняючи верх лопаткою.

4. Натираємо на дрібній тертці сир. Додаємо до нього яйце. Ретельно все перемішуємо. Змащуємо отриманою сумішшю капусту, рівномірно розподіляючи її лопаткою.

5. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Готово!

Перед початком приготування цього смачного пирога, переконайтеся, що у вас є придатні вівсяні пластівці. Вони мають бути великими. Купуйте для такої страви вівсянку довгого варіння. Адже вона найкорисніша. До речі, подавати готовий пиріг краще з ніжним йогуртовим соусом. Для цього з’єднайте в чаші блендера 50 г сиру фета зі свіжим огірком та гілочкою кропу. Додайте 1 скл. грецький йогурт. Ретельно збийте всі інгредієнти до однорідності. Відправте соус на 20 хвилин в холодильник. А потім презентуйте його рідним разом із ароматним вівсяним пирогом.

Олена

Recent Posts

На Лівобережжі Кам’янського тривають роботи з відновлення водопостачання (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Тривають роботи з відновлення пошкодженої ділянки залізобетонного колектора.…

8 години ago

На Дніпропетровщині затримали 20-річну шпигунку рф

Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…

10 години ago

Восьмеро чоловіків намагались втекти за кордон на автівці: серед них був мешканець Дніпропетровщини

У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…

11 години ago

Дніпропетровщина у трійці лідерів по боргах із зарплати

У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…

12 години ago

Номінант на Оскар Тімоті Шаламе зіграв тенісиста Марті Райзмана (відео)

Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…

12 години ago

Кам’янські боксери стали бронзовими призерами чемпіонату України

У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…

13 години ago