Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Печиво «Каштани»

Розсипчасте печиво «Каштани» в шоколадній глазурі — десерт, яким ви зможете здивувати будь-якого гостя. Навіть найсуворіші кулінарні критики будуть у захваті від чарівного смаку такої випічки. У цьому немає жодних сумнівів.

Для приготування таких ласощів вам обов’язково знадобляться горіхи. Ви можете брати як фундук, так і бюджетніший варіант. Наприклад, волоські горіхи ідеально підходять і для начинки печив, і для їх посипання.

Щоб порадувати близьких ароматною випічкою, слід спершу відварити 3 курячих яйця круто. Остудіть їх, а потім очистіть від шкаралупи. Відокремте жовтки від білків. Готово! Починайте замішування тіста з вареними жовтками.

Складові
Яєчний жовток 3 шт., Волоські горіхи 200 г, Вершкове масло 150 г, Сметана 50 г, Цукор 175 г, Ванільний цукор 10 г, Розпушувач 5 г, Пшеничне борошно 200 г, Какао-порошок 25 г, Молоко 70 г.

Приготування
1. До 100 г розм’якшеного вершкового масла всипаємо ванільний цукор. Додаємо зварені круто яєчні жовтки та сметану. Всипаємо 50 г звичайного цукру. Добре перетираємо все виделкою.

2. Змішуємо пшеничне борошно з розпушувачем. Поступово додаємо їх до вершкової маси. Замішуємо еластичне тісто. Збираємо його в однорідну грудку.

3. Рубимо волоські горіхи на не надто дрібні шматочки. Підсушуємо їх на сковороді без додавання олії. Даємо горіхам повністю охолонути.

4. Відриваємо невеликий шматочок тіста розміром із волоський горіх. Робимо з нього невеликий коржик. У їйого центр викладаємо четвертинку волоського горіха.
5. Завертаємо його в тісто, формуючи невелику кульку. Робимо це, доки не закінчиться все тісто. Відправляємо заготовки до морозильної камери на 15 хвилин.

6. Волоські горіхи подрібнюємо в крихту.
7. Застилаємо деко пергаментом. Викладаємо на нього заготовки із тіста. Відправляємо їх у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

8. Готуємо шоколадну глазур. У сотейнику змішуємо какао, 125 г цукру та 50 г розм’якшеного вершкового масла. Вливаємо молоко.

9. Відправляємо сотейник на вогонь. Доводимо суміш до кипіння, активно помішуючи. Проварюємо протягом 1 хвилини та прибираємо з плити. Даємо шоколадній суміші злегка охолонути. Обмочуємо печиво, що остигло, в глазурі з усіх боків. Даємо стекти зайвому шоколаду. Потім обвалюємо печиво в горіховій крихті. Викладаємо його на дощечку і прибираємо в холодильник на півгодини.

Обов’язково відправте печиво в холод, щоб шоколадна глазур гарненько застигла. Тільки потім можете вже приступати до дегустації цього казкового десерту з горіховим посипанням та бездоганним ароматом.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

1 годину ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

2 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

2 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

3 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

3 години ago

На Дніпропетровщині водій фури скоїв смертельну ДТП: що вирішив суд

Водій фури, порушивши правила обгону на перехресті, спровокував дорожньо-транспортну пригоду, через яку загинув водій ВАЗ.…

4 години ago