Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Запечені дієтичні кабачки

Ми вирішили вкотре довести, що харчуватися правильно — це не означає несмачно. Сьогодні розповімо, як приготувати дуже ароматні дієтичні кабачки з чудовою начинкою. Надзвичайно смачно та максимально соковито!

Для приготування начинки для цієї страви варто використовувати помідори чері, свіжу зелень, твердий сир та спеції. Також вам буде потрібен йогурт. Брати найкраще знежирений продукт, тоді страва вийде некалорійною.

Щоб готові кабачки мали дуже апетитний зовнішній вигляд, їх слід акуратно дістати м’якоть. Для цього овочі необхідно спершу проварити. Тоді вам буде набагато легше вийняти м’якуш, а часу на запікання піде значно менше.

Складові
Кабачок 5 шт., Сіль за смаком, Орегано 1 ч. л., Вода 1,5 л, Укроп 1 пуч., Часник 3 зуб., Помідори черрі 5 шт., Олія за смаком, Йогурт 150 г, Твердий сир 100 г, Яйце 1 шт.

Приготування
1. Добре промиваємо кабачки. Викладаємо їх у сковорідку. Заливаємо водою. Накриваємо овочі кришкою та варимо їх протягом 5–7 хвилин.

2. Потім повертаємо кабачки на інший бік. Варимо їх протягом 3-5 хвилин. Відправляємо кабачки в холодильник.

3. Промиваємо кріп. Обсушуємо його та дрібно нарізаємо. Додаємо до кропу знежирений йогурт. Всипаємо сіль і орегано.

4. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Промиваємо помідори чері. Нарізаємо їх четвертинками. Натираємо на дрібній тертці твердий сир.

5. Додаємо до йогурту із зеленню часник та помідори. Всипаємо сир. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
6. Розрізаємо кабачки впоперек на 2 частини. Акуратно видаляємо з половинок м’якоть за допомогою ложки, не доходячи до кінця.

7. Начиняємо кабачки йогуртовою начинкою. Викладаємо їх на деко, змащене олією.

8. У невеликій ємності збиваємо яйце. Викладаємо по 2 ст. л. яєчної суміші на йогуртову начинку. Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Дістаємо кабачки і даємо їм трохи охолонути. Подаємо овочі на спільній тарелі. В цьому випадку у кожного гостя буде можливість покласти кабачок собі на тарілку, розрізати його вздовж навпіл, щоб насолодитися незрівнянним смаком та ефектним зовнішнім виглядом.

Олена

Recent Posts

Під Дніпром на пожежі постраждала п’яна компанія

У Марганці сталася пожежа. Там загорілась квартира у багатоквартирному будинку. Внаслідок події постраждали двоє людей,…

25 хв. ago

Щодо припинення роботи басейнів у Кам’янському

Коментар надав міський голова Андрій Білоусов. "Шановні учні 15 та 44 ліцеїв та їх батьки!…

1 годину ago

Які роботи з благоустрою були виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 15.11.2024 по 22.11.2024 було…

1 годину ago

У Кам’янському горіла автівка

Ввечері 22 листопада до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Федора…

2 години ago

На Дніпропетровщині чоловік хотів підірвати гранатою власну дружину

Поліція Синельниківщини затримала 35-річного чоловіка, який погрожував дружині вбивством. Конфлікт між подружжям закінчився тим, що…

2 години ago

На Дніпропетровщині ніч без ворожих ударів

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері агресор двічі бив по Нікополю. Поцілив по…

3 години ago