Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Десерт із переспілих бананів

Кожен із нас хоча б разів не розраховував із кількістю бананів, які купував, а потім не знав, що робити із залежалими. Адже і викидати не хотілося, і їсти дуже м’які фрукти також не було бажання. Обов’язково запишіть сьогоднішній рецепт, і з труднощами у подібній ситуації ви більше не зіткнетеся. Розповідаємо, як приготувати чудовий десерт із бананів, що переспіли.

Для цих смаколиків вам знадобиться фруктове пюре. Тому найкраще використовувати банани, що залежалися. Адже зробити однорідне пюре із м’якоті перестиглих фруктів дуже легко. Тоді на цьому етапі приготування вам доведеться докласти мінімум зусиль. До того ж смак готових солодощів буде неймовірно насиченим.

Щоб у вас вийшла ідеальна карамель, візьміть ємність із товстим дном. Це обов’язкова умова, адже тоді цукор ні в сотейнику, ні в сковороді не пригорить. І ви отримаєте казкову карамель гарного бурштинового кольору.

Складові
Банан 3 шт., Цукор 0,5 скл., Вода 2,5 ст. л., Вершки 120 мл, Згущене молоко 100 мл, Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л., Вершкове масло 1 ст. л.

Приготування
Очищаємо банани від шкірки. Мнемо їх м’якоть за допомогою виделки до стану пюре.

На сковороду із товстим дном всипаємо цукор. Вливаємо воду. Підігріваємо суміш, постійно помішуючи кулінарною лопаткою. Тримаємо цукор на вогні до його перетворення на коричневу рідку карамель. Потім додаємо в сковороду подрібнені банани. Перемішуємо до однорідності. Готуємо 2 хвилини. Потім прибираємо масу з вогню і даємо їй злегка охолонути.

Вливаємо в сотейник молоко. Додаємо згущене молоко і вершки. Всипаємо кукурудзяний крохмаль. Ретельно все перемішуємо.

Відправляємо сотейник на середній вогонь. Варимо молочну суміш до загусання, постійно її помішуючи вінчиком. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Добре все перемішуємо до однорідності. Забираємо отриману масу з вогню.

Перекладаємо вершкову суміш у ємність для презентації. Акуратно її рівняємо за допомогою кулінарної лопатки. Зверху викладаємо бананову карамель. Також рівняємо її. Відправляємо в холодильник на 2 години.

До речі, під час приготування вершкового шару можна використовувати ванільний екстракт. Він надасть готовому десерту приємного аромату.

Олена

Recent Posts

Щодо аварії на колекторі «Аульського водоводу» на Лівобережжі Кам’янського (відео)

Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…

7 години ago

У Камʼянському розпочали ремонт тротуарів, які знаходяться в найбільш незадовільному стані

У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…

11 години ago

Діти з особливими освітніми потребами у Кам’янському отримають додаткову підтримку

З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…

12 години ago

Мешканця Дніпропетровщини засудили за незаконне зберігання зброї

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…

13 години ago

у лікарні на Дніпропетровщині пацієнт вбив сусіда попалаті

Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…

13 години ago

На Дніпропетровщині підліток на мотоциклі потрапив у ДТП

Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

14 години ago