Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Десерт із переспілих бананів

Кожен із нас хоча б разів не розраховував із кількістю бананів, які купував, а потім не знав, що робити із залежалими. Адже і викидати не хотілося, і їсти дуже м’які фрукти також не було бажання. Обов’язково запишіть сьогоднішній рецепт, і з труднощами у подібній ситуації ви більше не зіткнетеся. Розповідаємо, як приготувати чудовий десерт із бананів, що переспіли.

Для цих смаколиків вам знадобиться фруктове пюре. Тому найкраще використовувати банани, що залежалися. Адже зробити однорідне пюре із м’якоті перестиглих фруктів дуже легко. Тоді на цьому етапі приготування вам доведеться докласти мінімум зусиль. До того ж смак готових солодощів буде неймовірно насиченим.

Щоб у вас вийшла ідеальна карамель, візьміть ємність із товстим дном. Це обов’язкова умова, адже тоді цукор ні в сотейнику, ні в сковороді не пригорить. І ви отримаєте казкову карамель гарного бурштинового кольору.

Складові
Банан 3 шт., Цукор 0,5 скл., Вода 2,5 ст. л., Вершки 120 мл, Згущене молоко 100 мл, Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л., Вершкове масло 1 ст. л.

Приготування
Очищаємо банани від шкірки. Мнемо їх м’якоть за допомогою виделки до стану пюре.

На сковороду із товстим дном всипаємо цукор. Вливаємо воду. Підігріваємо суміш, постійно помішуючи кулінарною лопаткою. Тримаємо цукор на вогні до його перетворення на коричневу рідку карамель. Потім додаємо в сковороду подрібнені банани. Перемішуємо до однорідності. Готуємо 2 хвилини. Потім прибираємо масу з вогню і даємо їй злегка охолонути.

Вливаємо в сотейник молоко. Додаємо згущене молоко і вершки. Всипаємо кукурудзяний крохмаль. Ретельно все перемішуємо.

Відправляємо сотейник на середній вогонь. Варимо молочну суміш до загусання, постійно її помішуючи вінчиком. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Добре все перемішуємо до однорідності. Забираємо отриману масу з вогню.

Перекладаємо вершкову суміш у ємність для презентації. Акуратно її рівняємо за допомогою кулінарної лопатки. Зверху викладаємо бананову карамель. Також рівняємо її. Відправляємо в холодильник на 2 години.

До речі, під час приготування вершкового шару можна використовувати ванільний екстракт. Він надасть готовому десерту приємного аромату.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

4 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

6 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

7 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

7 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

7 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

8 години ago