Про це пише HealthLine.
Літня ягода містить чимало корисних речовин: харчові волокна, магній, калій, вітамін С і вітамін А, лікопен та інші каротиноїди.
Згідно з новим дослідженням вчених, опублікованим у Nutrients, вживання кавуна дійсно може допомогти зменшити ризик виникнення серцево-судинних хвороб та покращити якість дієти.
Під час дослідження, яке тривало з 2003 по 2018 роки, фахівці проаналізували дані людей, які часто споживали кавун. В результаті виявили, що в організмі була збільшена кількість поживних речовин.
Зокрема, завдяки лікопену у складі кавуна, знижується ризик розвитку серцево-судинних захворювань та передчасної смерті від цих хвороб.
Основна перевага й у тому, що калорійність кавуна – усього 30 кілокалорій на 100 грамів. Також у цього складі багато води та мало жирів, що є ідеальним варіантом перекусу для людей, які намагаються схуднути.
Також ягода допомагає знизити кров’яний тиск, м’язові болі, покращує травлення та здоров’я шкіри.
На добу лікарі та дієтологи рекомендують їсти дорослим до 500 грамів кавуна, а дітям – від 80 до 150 грамів.
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Під час повномасштабної війни життєво необхідно, щоб кожен…
Вранці 18 листопада надійшло повідомлення про пожежу у п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Проектна міста…
Контррозвідка Служби безпеки запобігла новим спробам рашистів здійснити теракти у Дніпрі. За результатом дій на…
Популярна пригодницька франшиза "Джуманджі" повернеться на екрани. У США вже стартувало виробництво третьої та завершальної частини серії…
У Кам'янському продовжують розшук 13-річних близнюків: Махно Богдана та Махно Максима. Шановні громадяни! Просимо вас…
28 листопада о 09.00 відбудеться пленарне засідання 81-ї сесії Кам’янської міської ради VIII скликання. Із проєктом порядку…