Про це пише HealthLine.
Літня ягода містить чимало корисних речовин: харчові волокна, магній, калій, вітамін С і вітамін А, лікопен та інші каротиноїди.
Згідно з новим дослідженням вчених, опублікованим у Nutrients, вживання кавуна дійсно може допомогти зменшити ризик виникнення серцево-судинних хвороб та покращити якість дієти.
Під час дослідження, яке тривало з 2003 по 2018 роки, фахівці проаналізували дані людей, які часто споживали кавун. В результаті виявили, що в організмі була збільшена кількість поживних речовин.
Зокрема, завдяки лікопену у складі кавуна, знижується ризик розвитку серцево-судинних захворювань та передчасної смерті від цих хвороб.
Основна перевага й у тому, що калорійність кавуна – усього 30 кілокалорій на 100 грамів. Також у цього складі багато води та мало жирів, що є ідеальним варіантом перекусу для людей, які намагаються схуднути.
Також ягода допомагає знизити кров’яний тиск, м’язові болі, покращує травлення та здоров’я шкіри.
На добу лікарі та дієтологи рекомендують їсти дорослим до 500 грамів кавуна, а дітям – від 80 до 150 грамів.
Хід робіт перевірив мер Андрій Білоусов. "Триває оновлення освітньої інфраструктури Кам’янського. З перевіркою побував у…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 06.06.2025 по 13.06.2025 було…
12 червня працівники Театру ім. Лесі Українки, фахівці зі зв'язків з громадськістю Тетяна Поліщук та…
У департаменті соціальної та ветеранської політики Кам'янської міської ради відбулася надзвичайно зворушлива зустріч – додому…
Вихованці ДЮСШ №2 Кам’янського блискуче виступили на відкритому турнірі з черліденгу Cheerleading Super Cup 2025,…
Днями стало відомо про те, що під міграційну політику Дональда Трампа потрапив один із найпопулярніших…