Кам’янські пауерліфтери вибороли 24 золоті нагороди на відкритому чемпіонаті міста

Змагання обласного рівня відбулися наприкінці травня у спортивному залі Кам’янської ДЮСШ №2 (вул. Колеусівська, 3). Цей турнір мав стати генеральною «репетицією» напередодні чемпіонату світу, що стартуватиме влітку у Франції.Організаторами змагань виступили управління молоді та спорту міста Кам’янське (керівник – Е.Коряк) й місцева Федерація пауерліфтингу (президент – Валентин Маліков).

Позмагатися за перемогу та власні рекорди у Кам’янське приїхала велика кількість пауерліфтерів. 121 спортсмен з Вільногірська, Межової, Дніпра та нашого міста протягом дня виборювали у змаганнях з жиму лежачи (класика та екіперовка) нагороди різного ґатунку. 55 комплектів нагород розігрувалися серед чоловіків, юніорів та юнаків у10-ти вагових категоріях (46, 49, 53, 59, 66, 74, 83, 93, 105, 120); серед жінок, юніорок та дівчат– у 9-ти вагових категоріях (40, 47, 52, 57, 63, 69, 76, 84, 84+).

У першій половині чемпіонату виступали юні атлети. Незважаючи на вік, їм вдалося продемонструвати злагоджені дії, хорошу підготовку та витривалість. Серед представниць жіночої статі варто відзначити трьох вихованок Валентина Малікова – Домініку Атаєву (на цих змаганнях виступала у категорії «дівчата»), Віру Попругу (категорія «юніорки») та Тетяну Музиченко (категорія «жінки»). Ці спортсменки протягом 2023 року в усіх змаганнях, де вони брали участь, в тому числі і на чемпіонатах України з триборства та жиму лежачи, посідали виключно перші місця. Окремо треба відзначити кандидатку у майстри спорту Т.Музиченко. Нещодавно Тетяна привезла у Кам’янське з Данії «золото» чемпіонату Європи. У підсумку, результати дівчат в змаганнях з екіпіровкою могли б бути і кращими. Проте зараз триває їхня підготовка до міжнародних стартів. Саме такі чемпіонати і потрібні для того, щоб вчасно внести корективи у підготовчий процеста вивести спортсмена на пік своєї фізичної форми безпосередньо перед чемпіонатами світу і  Європи.

В особистому заліку, за підсумками чемпіонату, на першу сходинку п’єдесталу піднімалися атлети всіх спортивних шкіл Дніпровщини. Серед кам’янчан переможцями становилися представники спортивних клубів «ТАНДЕМ» та POWER. Вихованцям тренерів дитячо-юнацької спортивної школи №2 КМР Г.Степанченко, В.Малікова,І.Марея, а також тренерів О.Степанченко, О.Мех, О.Кухаренко, О.Яровая, Д.Хаванський (всі – СК «ТАНДЕМ»), Є.Віблого (СК POWER) вдалося завоювали 48 медалей різного ґатунку (24 золотих, 15 срібних та 9 бронзових). І це – дуже гарний результат!

Завдяки вдалим виступам кам’янчан та традиційно великій кількості учасників від СК «ТАНДЕМ», цьому спортивному клубу вдалося пробитися у призову трійку командного заліку. 222 набраних очок дозволили СК «ТАНДЕМ» посісти друге місце, пропустивши вперед спортсменів з Вільногірська (338 очок). Третьою за підсумками змагань стала команда з Дніпра (212). У боротьбі за «бронзу» команді «Кам’янське» не вистачило лише 3 очок. У підсумку вона фінішувала на четвертій позиції. В п’ятірку також увійшли і спортсмени з Межової.

Підтримати спортсменів прийшов і «новоспечений» майстер спорту України Руслан Роман, який протягом року захищає українську землю від російського окупанта. У Кам’янському відомий пауерліфтер знаходиться на реабілітації після важкого поранення. Наш захисник не тільки привітав учасників змагань але й взяв участь у церемонії нагороджені. Бурхливі оплески учасників, їхні слова вдячності, вручене йому свідоцтво «майстра спорту» з пауерліфтингу і багато світлин з воїном на згадку. На жаль, подібна ситуація для українських міст вже стала звичною, проте все могло бути і за мирними обставинами. Але це вже інша історія, на жаль…

Margaret

Recent Posts

До відома кам’янчан: останні відправлення трамваїв по вихідним дням з кінцевої зупинки

Про це повідомили в группі "Транспорт міста Камянське". "Шановні пасажири, до вашого відома. Останні відправлення…

11 хв. ago

Минулого тижня у Кам’янському народилося 23 дитини

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Протягом цієї ночі на території…

14 хв. ago

Окупанти не припиняють тероризувати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ворог не припиняє тероризувати Нікопольщину. Ввечері поцілив дроном-камікадзе…

23 хв. ago

Гороскоп на 6 травня 2024 року

Овен На початку дня можливі невеликі труднощі, які ви швидко подолаєте. Гарний час, щоб позбутися…

50 хв. ago

Скільки землі безкоштовно може отримати кожен кам’янчанин

Законом України передбачено, що кожен громадянин має право на отримання землі безкоштовно, а от розміри…

52 хв. ago

У Дніпрі у парку Глоби знову працює дитяча залізниця

4 травня у Дніпрі стартував літній сезон руху поїздів на дитячій залізниці. Вона є найстаршою…

56 хв. ago