Про ситуацію з водопостачанням на Дніпропетрощині

Про те, як область справляється з наслідками екологічної катастрофи на Каховській ГЕС, розповів голова ОВА Сергій Лисак.

«Налагоджуємо підвіз води містам та селам, які лишилися без неї через обміління Каховського водосховища.
Це вже практично весь район. Окрім Нікополя та Першотравневської громади.

До постраждалих територій прибувають цистерни з водою – питною та технічною. Визначені точки, де люди її набирають. Наприклад, у Марганецькій громаді таких – 10, а в Покрові – 7. Їх ставатиме більше.

Міжнародні партнери передають пляшки з водою та ємності під неї, засоби для знезараження, гігієнічні набори. У планах – закупити насоси.

На день людині потрібно бодай 2 літри питної води і 4 – технічної. Забезпечити майже цілий район – колосальна робота. Та ми продумуємо логістику, ведемо перемовини, залучаємо кожного, хто може допомогти. Аби з водою були всі.

Щодо Криворізького району. Водоканал працює у штатному режимі – має запас води. Щоправда, подекуди вона за графіком», – написав Лисак в соцмережах.

У постраждалих від підтоплення громадах Дніпропетровської області працюють десятки стаціонарних і понад 10 мобільних пунктів доставки питної води, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в суботу ввечері. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

“На території Дніпропетровської області працюють десятки стаціонарних і понад 10 мобільних пунктів доставки води”, – цитує його слова пресслужба відомства.

Також Клименко повідомив, що без водопостачання частково залишилися Марганецька, Нікопольська, Покровська та Грушевська громади Дніпропетровської області. За його словами, “у зоні небезпеки – 5 лікарень”.

“Ми говоримо про епідеміологічну безпеку і хоча б мінімально нормальну життєдіяльність людей”, – заявив Клименко.

Він зазначив, що підвезення питної води здійснюють, зокрема, і підрозділи ДСНС та Нацполіції.

Раніше очільник МВС повідомив, що в Дніпропетровській області відсутнє водопостачання понад 89 тис. абонентів у 26 населених пунктах.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *