Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Заготівля з листя хріну

Якщо ми вам скажемо, що заготівля з листя хрону стане вашою улюбленою закускою, ви можете одразу й не повірити. Але спробувавши цей соус, буде із задоволенням уплітати вся родина, тож рекомендуємо робити подвійні порції. Ось вам і відповідь на запитання «Куди подіти листя хрону?» Цю універсальну закуску можна використовувати буквально де завгодно. Додайте її в суп, заправляйте салати, подавайте з рибою чи м’ясом, мажте на хліб чи крекери. А якщо захочете урізноманітнити смак, додайте трохи уцхо-сунелі або хмелі-сунелі. Смак заграє по-новому! 

Складові
Листя хрону 6 шт., Петрушка 100 г, Кріп 100 г, Перець гострий 1 шт., Часник 150 г, Болгарський перець 250 г, Волоські горіхи 200 г, Соняшникова олія 250 г, Сіль 2 ч. л.

Приготування
Попередньо промийте та висушіть зелень. Подрібніть волоські горіхи до стану крихти. Краще зробити це в блендері.

Очистіть болгарський і гіркий перці від насіння, добре промийте. Подрібніть їх у м’ясорубці разом з часником.

Довільно порубайте кріп, петрушку і листя хрону, а потім подрібніть все в блендері разом з олією. Повинна вийти пастоподібна маса.

Змішайте всі інгредієнти, посоливши їх. Розкладіть заготовку по чистих і сухих банках.

Любителям гостренького рекомендую додати більше гострого перцю або просто не чистити його від насіння. Проте вперше постарайтеся не переборщити з пікантністю. Закуска з листя хрону зберігається у скляних баночках у холодильнику півроку.

Олена

Recent Posts

Чеські партнери передали на Дніпропетровщину обладнання й меблі для облаштування медкабінетів

У Марганці, що на Нікопольщині, облаштували 8 сучасних медичних кабінетів. Там приймають вузькопрофільні фахівці. Зокрема,…

23 хв. ago

Останній тиждень травня принесе несподівані зміни цим знакам Зодіаку

Гороскоп на кінець весни обіцяє деяким представникам зодіакального сузір'я раптові та кардинальні зміни у житті. Зміни…

53 хв. ago

На Дніпропетровщині дівчина випала з вікна 9-го поверху

Сталося це у Кривому Розі. Про трагедію повідомили місцеві журналісти з видання «Свої». 17-річна дівчина…

1 годину ago

Прокатники Каметсталі освоїли виробництво нового профілю СВП-33 для шахтарів України

На трубозаготівельному стані прокатного цеху Каметсталі розширили лінійку сортового фасонного профілю СВП. У квітні прокатана…

2 години ago

До уваги кам’янчан: знизилися ціни на популярний овоч

В Україні почали суттєво знижуватися ціни на популярний овоч. Йдеться про тепличний огірок. Про це…

2 години ago

Кам’янські тхеквондисти стали другими на чемпіонаті міста в Дніпрі

18 травня у місті Дніпро на базі СК “Олімпійські резерви” пройшов відкритий Чемпіонат міста з…

3 години ago