Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Гарячі бутерброди з кабачком

Смажені, запечені, на грилі, тушковані — кабачки гарні у будь-якому вигляді. Як начинка для бутербродів вони також незрівнянні. З таким корисним овочем сніданок виходить дуже смачним та поживним. Запевняємо, гарячі бутерброди з кабачком здатні затьмарити традиційні бутерброди з ковбасою.

Під час приготування цієї страви можна використовувати і зелень. Свіжі кріп та петрушка чудово доповнять картину. Їх спершу лише варто промити, а потім дрібно нарізати. Така ароматна і яскрава зелень точно не буде зайвою в начинці.

До речі, деякі господині, готуючи сніданок за цим рецептом, овочі попередньо не обсмажують. Вони з’єднують подрібнену цибулю, натерту моркву та кабачок. А потім добре все перемішують. Після викладання сирої овочевої маси на хліб вони приступають до обсмажування. Виходить також смачно, можете скуштувати.

Складові
Кабачок 1 шт., Морква 1 шт., Цибуля 0,5 шт., Соняшникова олія до смаку, Сіль 0,5 ч. л., Плавлений сир 100 г ,Хліб 100 г, Чорний перець (мелений) за смаком, Яйце 2 шт., Молоко 2 ст. л.

Приготування
1. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на великій тертці. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо на ній цибулю з морквою протягом 2-3 хвилин.

2. Ретельно промиваємо кабачок. Видаляємо плодоніжку. Натираємо овоч на великій тертці. Додаємо кабачок до моркви із цибулею. Добре все перемішуємо. Обсмажуємо овочі протягом 5 хвилин. Додаємо трохи солі. Ретельно перемішуємо. Тримаємо овочі на вогні ще 1 хвилину. Потім прибираємо сковороду з плити.

3. Натираємо на тертці плавлений сир. Додаємо його до обсмажених овочів. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.

4. В окрему ємність вбиваємо яйця. Додаємо чорний перець та молоко. Добре збиваємо все виделкою.
5. Нарізаємо хліб на скибочки. Викладаємо на них тонкий шар кабачкової начинки. Потім вмочаємо один бік хліба (без овочевої маси) в яєчну суміш.
6. Обсмажуємо бутерброди на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистості. Потім перевертаємо їх начинкою вниз, злегка притискаючи лопаткою, і тримаємо на вогні ще 2 хвилини. Готово!

Якщо у вас вранці є зовсім небагато часу, можете пропустити крок із приготуванням яєчної суміші та обсмажуванням бутербродів на сковороді. Спробуйте користуватися духовкою. Викладіть кабачкову начинку на хліб та помістіть бутерброди на деко. За кілька хвилин їх можна буде діставати з духовки.

Олена

Recent Posts

Дніпрянка ховала вдома боєприпаси

У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…

10 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…

11 години ago

Під Кам’янським у молодого чоловіка стався корововилив мозку: швидка спрацювала оперативно

Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…

11 години ago

У Дніпрі сталася смертельна ДТП: поліція розшукує свідків

Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…

12 години ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: четверо постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…

13 години ago

На Дніпропетровщині на шахті загинув працівник

На одній з шахт Кривого Рогу трагічно загинув працівник. Про це повідомили у пресслужбі Криворізького залізорудного комбіату.…

13 години ago