Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети із баклажанів

Коли на прилавках красуються яскраві та свіжі овочі, всі господині віддають перевагу легким стравам із цих продуктів. Потрібно скористатися моментом! Смажте рум’яні котлети з баклажанів на сковороді замість традиційних м’ясних. Ваш організм обов’язково подякує.

Для приготування цих ароматних овочевих котлет знадобляться не лише баклажани, але ще стиглі томати, цибуля та часник, а також свіжа зелень (кріп чи петрушка). Завдяки цьому набору інгредієнтів страва матиме дуже насичений смак. Навіть наймолодшим членам сім’ї сподобається.

Щоб страва вийшла соковитою всередині і хрумкою зовні, слід зробити спеціальне паніровку. Покупні сухарі не знадобляться. Використовуйте для цього несолодкі кукурудзяні пластівці. Подрібніть їх у ступці або за допомогою качалки, вуаля – панірування для ідеальних котлет готове!

Складові
Баклажан 500 г, Помідор 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Коріандр 1 ч. л., Манка 3 ст. л., Яйце 1 шт., Твердий сир 50 г, Соняшникова олія за смаком, Петрушка 10 г.

Приготування
1. Очищаємо баклажани від шкірки. Видаляємо плодоніжку. Нарізаємо баклажани кубиками. Викладаємо їх на розігріту сковороду та додаємо невелику кількість води.

2. Тушимо баклажани протягом 15 хвилин на середньому вогні, не забуваючи періодично їх помішувати. За потреби підливаємо ще трохи води.

3. Ретельно миємо помідор. Розрізаємо його на дві частини. Соковиту м’якоть видаляємо, нарізаємо дрібними кубиком тугі частини. Очищаємо цибулю. Натираємо її на тертці. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес.

4. Обсмажені баклажани поміщаємо на друшляк. Даємо стекти зайвої рідини. Залишаємо їх за кімнатної температури до повного остигання.

5. З’єднуємо томати з часником і цибулею. Додаємо до них охолоджені баклажани. Розминаємо овочеві кубики до стану пюре, використовуючи виделку.
6. Натираємо на дрібній тертці твердий сир. Промиваємо петрушку. Дрібно її нарізаємо. Додаємо зелень та сир до овочевого пюре.
7. Вбиваємо яйце. Всипаємо манку, сіль, чорний перець та коріандр. Ретельно все перемішуємо до однорідності. Отриману масу залишаємо за кімнатної температури на 10 хвилин для набухання манної крупи.

8. Готуємо паніровку. Подрібнюємо кукурудзяні пластівці до стану не надто дрібної крихти. Формуємо із овочевої маси майбутні котлети. Обвалюємо їх у крихті з кукурудзяних пластівців. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ній котлети з баклажанів на середньому вогні із двох сторін (приблизно по 3 хвилини з кожної) до рум’яності. Готово!

Перекладіть соковиті овочеві котлети зі сковороди на паперовий рушник, який вбере зайвий жир. А потім подавайте їх із будь-яким гарніром. Вони смакують і з відвареною картоплею, і з макаронами, і з кашами.

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

12 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

12 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

13 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

13 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

14 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

14 години ago