Грудинку промийте та обсушіть паперовим рушником. Розріжте на дві частини.
У грудинці зробіть надрізи гострим ножем і вставте часточки часнику. Посипте шматки грудинки сіллю та спеціями. Добре увітріть руками.
Викладіть підготовлену грудинку на подвійну фольгу. Зверху покладіть лавровий лист і щільно загорніть фольгу так, щоб ніде не залишилося отвору. Залиште за кімнатної температури на годину, щоб воно просочилося спеціями.
Викладіть грудинку до форми для запікання. Поставте випікатися до заздалегідь розігрітої до 190 градусів духовки на 80 хвилин. Після закінчення цього часу розгорніть фольгу, полийте грудинку соком, що утворився, і дайте запектися ще 15-20 хвилин за температури 200 градусів до золотистої скоринки.
Готовій грудинці дайте охолонути за кімнатної температури, потім покладіть до холодильника.
Спеції використовуйте на свій смак.
Свинячу грудинку можна залишити маринуватися на добу.
У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…
На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…
6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…
Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…
З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…