Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Домашній хліб чіабатта

Яка ж гарна італійська випічка! Ніхто не може оскаржити цей факт. Адже чого тільки варта їхня знаменита піца та пишний хліб, різновидів якого є просто незліченна кількість. Сьогодні ж кулінарна зірка нашого дня – домашня чіабатта. Хрумкій скоринці цього пишного хліба не можна не заздрити!

Класична рецептура чіабатти передбачає дуже тривале замішування тіста з використанням рушника. Ми поділимося спрощеною інструкцією приготування цієї розкішної випічки.

Перед тим як приступати до приготування хліба, потрібно перевірити, чи дріжджі робочі. Для цього потрібно зробити опару. З’єднайте 15 г живих або 5 г сухих дріжджів із цукром, теплою водою та борошном. Через 15 хвилин бачите велику кількість бульбашок? Добре, можна приступати до роботи.

Складові
Дріжджі 15 г, Цукор 1 ч. л., Вода 400 мл, Пшеничне борошно 500 г, Соняшникова олія 1 ст. л., Сіль1 ч. л.

Приготування
Подрібнюємо 15 г живих дріжджів. Всипаємо їх у глибоку ємність. Додаємо цукор. Акуратно перемішуємо. Вливаємо теплу воду. Знову все перемішуємо.

Всипаємо 6 ст. л. пшеничне борошно в дріжджову суміш. Добре перемішуємо. Накриваємо миску рушником. Забираємо на 10-15 хвилин у тепле місце.

Вливаємо в опару соняшникову олію. Додаємо сіль і все борошно, що залишилося. Перемішуємо в мисці рідке тісто протягом 3-4 хвилин до однорідності. Накриваємо ємність рушником. Забираємо в тепло на 20-25 хвилин.

Складаємо тісто, постійно змочуючи руки водою. Накриваємо його рушником. Чекаємо 20 хвилин. Потім знову складаємо тісто. Накриваємо його та прибираємо в тепло на 20 хвилин. Повторюємо ті ж дії ще 2 рази.

Після 4-го складання поміщаємо тісто на робочу поверхню, рясно присипану мукою. Складаємо його ще раз. Потім трохи розтягуємо тісто, формуючи з нього прямокутник.
Посипаємо заготівлю борошном. Розділяємо її на 2 частини, кожну з яких трохи обминаємо. Перекладаємо майбутню чіабатту на лист, застелений пергаментом. Посипаємо тильну частину рук борошном і проходимося ними по краях заготовок.

Накриваємо тісто рушником. Залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі. Відправляємо лист у розігріту до 220 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готово!

Формуючи чіабатту, ви можете поділити тісто на будь-яку кількість частин (від двох до шести). Від цього вже залежатиме розмір вашого майбутнього хлібця.

Олена

Recent Posts

Дніпропетровщина у трійці лідерів по боргах із зарплати

У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…

25 хв. ago

Номінант на Оскар Тімоті Шаламе зіграв тенісиста Марті Райзмана (відео)

Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…

56 хв. ago

Кам’янські боксери стали бронзовими призерами чемпіонату України

У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…

2 години ago

Рецепт дня: Малинове варення з імбиром та апельсином

Літо - ідеальна пора, щоб заготовити на зиму улюблені ягоди. З настанням холодів баночка смачного…

2 години ago

Смертельна ДТП на трасі Кривий Ріг – Дніпро: загинув літній чоловік

У вівторок, 19 серпня, на трасі Кривий Ріг – Дніпро сталася смертельна аварія. Там зіштовхнулися…

3 години ago

Акторку Ольгу Сумську присоромили за фото в купальнику

Українську акторку Ольгу Сумську розкритикували через пікантні фото в купальнику. Так, артистка насолоджувалася літнім відпочинком. Звичайно ж,…

3 години ago