Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Малинове желе на зиму

Літо – чудова пора року! Все навколо цвіте та пахне, а плодові дерева та кущі дають багатий урожай. Якщо ви дуже любите малину, але трохи зупиняє те, що у цієї ягоди надто багато кісточок, тому пропонуємо приготувати малинове желе на зиму. Воно виходить м’яким, однорідним і тане в роті.

Складові
Малина 1,5 кг, Цукор 800 г, Лимонна кислота 0,25 ч. л.

Приготування
1. Ніжні і дуже тендітні ягідки потрібно промити. Для цього складіть їх у друшляк та промийте під проточною водою.

2. Складіть чисту малину в каструлю, в якій варитимете джем, і перетворіть її на пюре за допомогою товкушки. До речі, можна використовувати і звичайний занурювальний блендер. Так вийде навіть набагато швидше та простіше.

3. Поставте каструлю на плиту. Коли закипить, на середньому вогні варіть близько п’яти хвилин. Малинову масу потрібно постійно помішувати, щоб унеможливити пригорання. При цьому ягоди варяться без додавання води.

4. Щоб малина на зиму була м’якою та однорідною, проварену масу перетріть через дрібне сито. Це допомагає позбутися маленьких кісточок.
5. Тепер в отримане пюре додайте цукор. Хоча за рецептом на 800 мл пюре потрібно додати приблизно 800 г цукру, можна використати і трохи менше, якщо ви віддаєте перевагу менш солодким десертам.
6. Каструлю із перетертими ягодами знову поставте на вогонь. Постійно помішуйте, доки маса закипить. Додайте лимонну кислоту. Кислота обов’язково потрібна, вона допомагає малині зберегти свій приємний колір. Варіть джем на невеликому вогні близько 20 хвилин.
7. Під час приготування утворюватиметься пінка. Її потрібно знімати за допомогою шумівки. Завдяки цьому желе вийде прозорішим. Зніміть каструлю з вогню та розкладіть джем у стерилізовані банки. В результаті виходить близько 1200 мл готового десерту. Закрутіть банки кришками і залиште при кімнатній температурі до охолодження.

Зберігати желе в банках можна як у холодильнику, так і при кімнатній температурі, тільки в темному місці.
От і все! Так швидко та просто можна приготувати чудовий джем на зиму. Він виходить дуже смачним, ароматним, ніжним та однорідним. З цим желе можна подавати млинці, оладки та сирники. Ваші рідні та друзі навряд чи встоять перед таким чудовим десертом.

Олена

Recent Posts

Цей напій врятує ваші нирки від каменів: він доступний усім

Регулярне вживання звичайної води значно зменшує ймовірність утворення каменів у нирках. Такий напій допомагає підтримувати…

11 хв. ago

Мер Кам’янського підписав Меморандум про співпрацю з громадською організацією «МАРТІН-клуб»

Підписали Меморандум про співпрацю з громадською організацією «МАРТІН-клуб», яка допомагає постраждалим від війни, а також…

58 хв. ago

Ці знаки Зодіаку зводять з розуму: їх неможливо розгадати

Когось легко зрозуміти, а хтось - ніби з іншого світу. Ця трійка знаків Зодіаку знає,…

1 годину ago

У Дніпрі чоловік пограбував будинок військового

Суд виніс вирок чоловіку, який пограбував будинок військовослужбовця у місті Дніпрі. За скоєння злочину суд призначив…

3 години ago

У Музеї історії Кам’янського стартувало оцифрування фондів

У межах проєкту "Мобільна цифрова лабораторія" (MOCEL) тут обладнали тимчасову студію, де команда музею разом…

3 години ago

29-річний водій у ДТП втратив ногу: у Дніпрі помітили розтрощену Toyota

У середу, 20 серпня, у Дніпрі виявили розбиту Toyota Camry. Вона знаходилась на Сонячній Набережній, на…

4 години ago