Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Малинове желе на зиму

Літо – чудова пора року! Все навколо цвіте та пахне, а плодові дерева та кущі дають багатий урожай. Якщо ви дуже любите малину, але трохи зупиняє те, що у цієї ягоди надто багато кісточок, тому пропонуємо приготувати малинове желе на зиму. Воно виходить м’яким, однорідним і тане в роті.

Складові
Малина 1,5 кг, Цукор 800 г, Лимонна кислота 0,25 ч. л.

Приготування
1. Ніжні і дуже тендітні ягідки потрібно промити. Для цього складіть їх у друшляк та промийте під проточною водою.

2. Складіть чисту малину в каструлю, в якій варитимете джем, і перетворіть її на пюре за допомогою товкушки. До речі, можна використовувати і звичайний занурювальний блендер. Так вийде навіть набагато швидше та простіше.

3. Поставте каструлю на плиту. Коли закипить, на середньому вогні варіть близько п’яти хвилин. Малинову масу потрібно постійно помішувати, щоб унеможливити пригорання. При цьому ягоди варяться без додавання води.

4. Щоб малина на зиму була м’якою та однорідною, проварену масу перетріть через дрібне сито. Це допомагає позбутися маленьких кісточок.
5. Тепер в отримане пюре додайте цукор. Хоча за рецептом на 800 мл пюре потрібно додати приблизно 800 г цукру, можна використати і трохи менше, якщо ви віддаєте перевагу менш солодким десертам.
6. Каструлю із перетертими ягодами знову поставте на вогонь. Постійно помішуйте, доки маса закипить. Додайте лимонну кислоту. Кислота обов’язково потрібна, вона допомагає малині зберегти свій приємний колір. Варіть джем на невеликому вогні близько 20 хвилин.
7. Під час приготування утворюватиметься пінка. Її потрібно знімати за допомогою шумівки. Завдяки цьому желе вийде прозорішим. Зніміть каструлю з вогню та розкладіть джем у стерилізовані банки. В результаті виходить близько 1200 мл готового десерту. Закрутіть банки кришками і залиште при кімнатній температурі до охолодження.

Зберігати желе в банках можна як у холодильнику, так і при кімнатній температурі, тільки в темному місці.
От і все! Так швидко та просто можна приготувати чудовий джем на зиму. Він виходить дуже смачним, ароматним, ніжним та однорідним. З цим желе можна подавати млинці, оладки та сирники. Ваші рідні та друзі навряд чи встоять перед таким чудовим десертом.

Олена

Recent Posts

У музеї Кам’янського відкрилась виставка Анастасії Сокол «Квіткова симфонія весни»

17 квітня у Музеї історії міста Кам'янське відбулося відкриття першої персональної виставки живопису Анастасії Сокол…

9 години ago

На Дніпропетровщині легковик врізався у приміщення АЗС (відео)

У п'ятницю, 18 квітня, на Криворізькій трасі сталася серйозна дорожньо-транспортна пригода.  Про це повідомляє "Відомо" з посиланням…

10 години ago

Як працюватиме громадський транспорт Кам’янського у Великдень та поминальні дні

Наближається одне з найголовніших християнських свят – Воскресіння Христове. Як зазначили раніше в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, у…

11 години ago

Зрадниця Ані Лорак нібито оновила свій український паспорт

У мережі з'явилася інформації про нібито таємне оновлення українського паспорта співачкою Ані Лорак, яка після…

11 години ago

Увага! У Кам’янському буде гучно

Про проведення робіт повідомили на підприємстві Каметсталь. "Шановні мешканці Кам'янського! 21 квітня з 12:00 до…

12 години ago

Які роботи з благоустрою були виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 11.04.2025 по 18.04.2025 було…

12 години ago