Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Малинове желе на зиму

Літо – чудова пора року! Все навколо цвіте та пахне, а плодові дерева та кущі дають багатий урожай. Якщо ви дуже любите малину, але трохи зупиняє те, що у цієї ягоди надто багато кісточок, тому пропонуємо приготувати малинове желе на зиму. Воно виходить м’яким, однорідним і тане в роті.

Складові
Малина 1,5 кг, Цукор 800 г, Лимонна кислота 0,25 ч. л.

Приготування
1. Ніжні і дуже тендітні ягідки потрібно промити. Для цього складіть їх у друшляк та промийте під проточною водою.

2. Складіть чисту малину в каструлю, в якій варитимете джем, і перетворіть її на пюре за допомогою товкушки. До речі, можна використовувати і звичайний занурювальний блендер. Так вийде навіть набагато швидше та простіше.

3. Поставте каструлю на плиту. Коли закипить, на середньому вогні варіть близько п’яти хвилин. Малинову масу потрібно постійно помішувати, щоб унеможливити пригорання. При цьому ягоди варяться без додавання води.

4. Щоб малина на зиму була м’якою та однорідною, проварену масу перетріть через дрібне сито. Це допомагає позбутися маленьких кісточок.
5. Тепер в отримане пюре додайте цукор. Хоча за рецептом на 800 мл пюре потрібно додати приблизно 800 г цукру, можна використати і трохи менше, якщо ви віддаєте перевагу менш солодким десертам.
6. Каструлю із перетертими ягодами знову поставте на вогонь. Постійно помішуйте, доки маса закипить. Додайте лимонну кислоту. Кислота обов’язково потрібна, вона допомагає малині зберегти свій приємний колір. Варіть джем на невеликому вогні близько 20 хвилин.
7. Під час приготування утворюватиметься пінка. Її потрібно знімати за допомогою шумівки. Завдяки цьому желе вийде прозорішим. Зніміть каструлю з вогню та розкладіть джем у стерилізовані банки. В результаті виходить близько 1200 мл готового десерту. Закрутіть банки кришками і залиште при кімнатній температурі до охолодження.

Зберігати желе в банках можна як у холодильнику, так і при кімнатній температурі, тільки в темному місці.
От і все! Так швидко та просто можна приготувати чудовий джем на зиму. Він виходить дуже смачним, ароматним, ніжним та однорідним. З цим желе можна подавати млинці, оладки та сирники. Ваші рідні та друзі навряд чи встоять перед таким чудовим десертом.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

6 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

8 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

9 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

9 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

10 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

10 години ago